Renk körü genç, işsiz – Kocatepe Gazetesi

Çay’da renk körü bir vatandaş, renk körlüğü nedeniyle yapılan farklı uygulamalardan şikayetçi. 23 yaşındaki Fatih Balamut, “İş için devlet kapılarını çaldım. Bu engelimden dolayı işe almadılar. Askerliğimi yapmam için Komando birliğine çağrıldım. Renk körü olduğumu bildirdim. Askerlik için ‘engel değilsin’ dediler. Ben de askerliğimi ertelettim. Paralı asker olmak, uzman çavuş,polis için müracaat ettim, ‘engelin var [&hellip]

Çay’da renk körü bir vatandaş, renk körlüğü nedeniyle yapılan farklı uygulamalardan şikayetçi. 23 yaşındaki Fatih Balamut, “İş için devlet kapılarını çaldım. Bu engelimden dolayı işe almadılar. Askerliğimi yapmam için Komando birliğine çağrıldım. Renk körü olduğumu bildirdim. Askerlik için ‘engel değilsin’ dediler. Ben de askerliğimi ertelettim. Paralı asker olmak, uzman çavuş,polis için müracaat ettim, ‘engelin var alamayız’ diyerek müracaatlarım reddedildi. Durumu İçişleri Bakanlığı,Savunma Bakanlığı,Çalışma Bakanlıkları’na yazdım. Aldığım cevap hep aynı.’Renk körü olan kişiyi kanunen işe alamıyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor’ dendi. Askere alınıyorum engelli değilim, işe alınmıyorum engellisin. Engelli kadrosuna alın diyorum engelli değilsin deniyor. Çaresiz kaldım” dedi.

MİLLETVEKİLİ KÖKSAL İLGİLENECEK

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’dan yardım istediğini belirten Balamut, “Sayın vekilimiz Çay İlçesine geldiğinde kendisine dilekçelerimle durumu anlattım. Kendisi avukat olmasına rağmen şaşırdı. İnanamadı. Beni Ankara’ya davet etti. Gerekirse ben ve benim gibi olanların işe alınabilinmesi için kanun teklifi hazırlayacağını söyledi. Önümüzdeki günlerde İnsan Hakları Mahkemesine dava açacağım. Ben ve benim gibilerin  engelli mi, engelsiz mi olduğumuz belli olsun” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme