• Haberler
  • Genel
  • Rektörlük: Öğrencilerimizin sağlık durumlarını takip ediyoruz

Rektörlük: Öğrencilerimizin sağlık durumlarını takip ediyoruz

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, Gazlıgöl kavşağında meydana gelen kaza ile ilgili yapılan bir haber nedeniyle açıklama yaptı. Rektörlük açıklamasında, kazada yaralanan öğrencilerin sağlık durumlarının takip edildiği, tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada 'İlimizde yayınlanmakta olan yerel bir gazetede 12.05.2010 tarihinde meydana gelen trafik kazası ve bu kaza sonucu bazı öğrencilerimizin yaralanması olayı [&hellip]

Rektörlük: Öğrencilerimizin sağlık durumlarını takip ediyoruz

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, Gazlıgöl kavşağında meydana gelen kaza ile ilgili yapılan bir haber nedeniyle açıklama yaptı. Rektörlük açıklamasında, kazada yaralanan öğrencilerin sağlık durumlarının takip edildiği, tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden yapılan açıklamada “İlimizde yayınlanmakta olan yerel bir gazetede; 12.05.2010 tarihinde meydana gelen trafik kazası ve bu kaza sonucu bazı öğrencilerimizin yaralanması olayı ile ilgili olarak Üniversitemiz Rektörlüğünü hedef alan bir takım açıklamalar tespit edilmiştir. Öğrencisi, personeli ve öğretim elemanları ile tüm üniversitemizi son derece üzen, böyle bir kazanın sonrasında, yaralı öğrencilerin tedavisi, ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması aşamasında, bu kazanın malzeme yapılarak, kamuoyunda yaralı öğrencilere kayıtsız kalınıyormuş gibi bir intiba yaratmaya çalışmak, son derece çirkin ve fırsatçı bir yaklaşımdır” denildi.
Açıklamada “Üniversitemiz, köklü eğitim geleneği ile toplumsal sorumluluğa sahip, geleceği aydınlatan nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş, dünya standartlarında bir yükseköğretim kurumudur. Bu amacın gerçekleşebilmesi için üniversitemizin varlık nedenini oluşturan, öğrencilerimizin tüm problemleri ile ilgilenmeyi, sorumluluğumuzda bulunsun bulunmasın tüm ihtiyaçlarını karşılamayı görev edinmiş bir hizmet anlayışı ile hareket edilmektedir. Üniversitemiz, öğrencilerini kendisine verilen bir emanetten öte, öz çocukları olarak değerlendirmektedir. Onların uğrayacakları her türlü zarar, önceden öngörülüp dikkatli ve planlı bir şekilde önlenmeye çalışılmakta, bu türden bir kaza karşısındaysa süratle harekete geçilmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Kaza olduktan sonra AKÜ Rektörlüğü’nün bilgilendirildiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
“Kaza ile ilgili olarak kazanın oluşumundan hemen sonra, Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü tarafından olay, Rektörlük Makamına bildirilmiştir. Üniversitemiz Tıp Fakültesinden iki dekan yardımcısı görevlendirilmiş, öncelikli ve acil iş olan, yaralı öğrencilerin tedavisine yoğunlaşılmıştır. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Altuntaş tarafından öğrencilerin sevk edildiği sağlık kurumları ve genel durumları hakkında her bir yaralı öğrenci için ayrıntılı bilgi alınmış, üniversitemiz hastanesinde ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedavi gören öğrenciler ziyaret edilmiştir. Halen, yaralı öğrencilerin durumları tüm ayrıntılarıyla takip edilmektedir. Yaralı öğrencilerin ailelerinin ihtiyaçları da üniversitemiz imkânlarının elverdiği ölçüde karşılanmaktadır. Böylesine üzücü ve vahim bir trafik kazasının üzerinden kurumu karalamaya yönelik yayın yapan yerel gazetenin bu tavrını, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Bakmadan Geçme