• Haberler
  • Genel
  • Rektör Solak, medikal turizm kongresi fuarına katıldı

Rektör Solak, medikal turizm kongresi fuarına katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen medikal turizm kongresi fuarına katıldı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 23-29 Ekim 2011 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago eyaletinde düzenlenen 𔄜. Dünya Global Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı”na katıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın Afyonkara-hisar Valisi [&hellip]

Rektör Solak, medikal turizm kongresi fuarına katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen medikal turizm kongresi fuarına katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 23-29 Ekim 2011 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago eyaletinde düzenlenen “4. Dünya Global Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı”na katıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın Afyonkara-hisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte katıldığı kongrede, Afyonkarahisar’ın termal turizm potansiyeli ile ilgili bilgiler verildi. Kongrede Rektör Prof. Dr. Solak, AKÜ’nün yapımı devam eden 200 Yataklı Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ilgili bilgiler verdiği sunumunda, hastanenin en kısa zamanda tamalanarak hizmete açılacağını ve yerli-yabancı hasta kabulüne başlanacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Solak, kongrenin Afyonkarahisar’da medikal tu-rizm alanında adımlar atılması ve AKÜ’nün de bu yöndeki katkı ve çalışmaları açısından verimli geçtiğini ifade etti.
“4. Dünya Global Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı”
Dünyanın sağlık turizmi zirvesi olarak bilinen “4. Dünya Global Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı”na bu yıl dünyada 400 milyar dolarlık pazar payına ulaşan dünya sağlık turizmi için 87 ülkeden 2000 delege, ülkemizden de 45 dolayında yönetici, akademisyen, mülkiye amiri ve sektör temsilcileri katıldı. Dünya Global Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı boyunca ülkeler sağlık turizmi konusunda kapasitelerini tanıtırlarken, katıldıkları fuarda ve workshoplarda ürünlerini sergilediler.
Seminerlerde ülkelerinin sağlık turizmindeki kapasitelerini anlatmalarının yanı sıra ikili görüşme masalarında sürdürülen birebir görüşmelerle dünyanın birçok ülkesiyle çeşitli anlaşmalar imzalama fırsatını buldular. Dünyanın en büyük etkinliği olma özelliğini taşıyan kongrede 2000’e yakın katılımcı, 140 fuar katılımcısı, 400 alıcı kuruluş, toplantıda buluştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme