Rektör Solak kültür elçilerini kabul etti

Rektör Solak'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AKÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Celal Demir'in de yer aldığı ziyarette çeşitli ülkelerden gelerek AKÜ'de eğitim alma fırsatı bulan öğrenciler deneyimlerini paylaştı.AKÜ'nün Yunus Emre Enstitüsü'ne sunduğu proje ile öğrencileri misafir etme fırsatı bulduğunu dile getiren TÖMER Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, 'Her yıl 500-800 [&hellip]

Rektör Solak’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AKÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Celal Demir’in de yer aldığı ziyarette çeşitli ülkelerden gelerek AKÜ’de eğitim alma fırsatı bulan öğrenciler deneyimlerini paylaştı.
AKÜ’nün Yunus Emre Enstitüsü’ne sunduğu proje ile öğrencileri misafir etme fırsatı bulduğunu dile getiren TÖMER Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, “Her yıl 500-800 arasında öğrenci Türkiye’ye davet ediliyor. Üniversitelerin sunduğu projelere göre de öğrenciler çeşitli üniversitelere dağıtılıyor. Biz de 18 öğrenciyi misafir ediyoruz. Arkadaşlar 22 Temmuz’dan beri bizimle beraberler. Önümüzdeki hafta İstanbul’a uğurlayacağız” dedi.
AKÜ olarak birçok ülkeyle ikili proje işbirliği içerisinde bulunduklarını kaydeden Rektör Solak ise, “Farabi, Erasmus, Yunus Emre gibi projelerle diğer ülkelerden öğrencilerimizi üniversitemize davet ediyoruz. Hem ikili ilişkilerimiz hızlansın istiyoruz hem de sizler güzel eğitim alınca iki ülke arasında kültür elçileri olmanız bizleri mutlu edecektir” diye konuştu.
Yükseköğretim sisteminde uluslararasılaşmanın önemini vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise İngilizce’nin bütün ülkeler için merkezi dil konumunda olduğunu ancak ileriki yıllarda Türkçe başta olmak üzere farklı dillerin de uluslararasılaşmada önemli bir konuma geleceğini ifade etti.
Misafir yabancı öğrencilerden soruları da cevaplandıran Solak, ileriki dönemlerde AKÜ’de lisans ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere AKÜ hakkında bilgiler verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme