Rektör Solak, genç bilimadamları toplantısında

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş,  TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cavit Acar, AK Parti Siirt Milletvekili ve TÜBA Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk [&hellip]

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş,  TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cavit Acar, AK Parti Siirt Milletvekili ve TÜBA Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile beraber çok sayıda akademisyen ve il protokolü üyeleri katıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan ve TÜBA hakkında bilgiler veren TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cavit Acar, TÜBA’nın 200 üyeye sahip olduğunu ve GEBİP ile 373 genç bilim insanını ödüllendirdiklerini ifade etti. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise Kastamonu’nun tarihinden ve Cumhuriyetin ilk yıllarındaki öneminden söz ettiği konuşmasında, Kastamonu Üniversitesi’nin şu ana kadar aldığı patentlerin genç bilim insanları tarafından üniversiteye kazandırıldığını ve bu anlamda TÜBA-GEBİP ile genç akademisyenlerin ödüllendirilmesinin büyük önem arz ettiğini dile getirdi.
3 gün süresince devam eden TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısında Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın tarafından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e plaket takdim edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme