Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Okumuş, İBG Yönetim Kurulu’na atandı

AFSÜ Rektörü Prof. Dr.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın imzası ile biyotıp ve genom araştırma ve geliştirme alanında Türkiye’nin önemli merkezlerinden olan “İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi”nin (İBG) yönetim kurulu üyeliğine atandı.

TÜRKİYE’NİN İLK TEMATİK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Amacı, yaşam bilimleri alanında temel araştırmayı itici güç olarak kullanan bir yaklaşımla hastalıkların önlenmesi, tanısı ve tedavisi için yenilikçi teknoloji ve ürünler geliştirmek olan İBG, Türkiye’nin ilk tematik araştırma merkezi olarak 2018’de faaliyete geçti. İBG’de biyotıp ve genom alanında toplam 30 temel ve translasyonel araştırma programı, teknolojik araştırma programı ile endüstriyel AR-GE programı bulunuyor.

İBG Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile aralarında AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş’un da yer aldığı yönetim kurulu üyeleri, İBG merkezinde Kovid-19 tedavi protokollerinde kullanılan etken maddeler üzerinde yapılacak bilimsel çalışmaların desteklenmesi hususunun masaya yatırıldığı görüşmede bir araya geldi.

İBG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yozgatlıgil ve yönetim kurulu üyeleri, toplantı öncesi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı da ziyaret etti. >> Kocatepe Haber Merkezi