Rektör Okumuş, Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, KKTC'deki Türkiye Milli Pediatri Kongresine katıldı. Rektör Okumuş kongrede KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü   Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 66. Türkiye Milli Pediatri Kongresine oturum başkanı olarak katıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın da bir konuşma yaptığı Girne'deki kongrenin açılış töreninde, Kuzey [&hellip]

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, KKTC’deki Türkiye Milli Pediatri Kongresine katıldı. Rektör Okumuş kongrede KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 66. Türkiye Milli Pediatri Kongresine oturum başkanı olarak katıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın da bir konuşma yaptığı Girne’deki kongrenin açılış töreninde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri ve Dünya Pediatri Birliği Başkanı Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, Türkiye Milli Pediatri Derneği Başkanı Yıldız Camcıoğlu ile çok sayıda davetli hazır bulundu.
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye Milli Pediatri Kongresi Bilimsel Programı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sağlıkta kalıcı başarılar gösterdiğini anlatarak, pandeminin ve küresel ekonomik durumun yüklediği sıkıntılara rağmen altyapı yatırımları ve nitelikli sağlık çalışanları sayesinde Türkiye’nin sağlık sistemi ile iftihar etmeye devam ettiklerini belirtti.
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş kongrede, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Fatma Nirgül Köksal ve Prof. Dr. Solmaz Çelebi’nin “Konjenital Enfeksiyon Hangi Durumlarda Düşünelim? Ne yapalım?” konusunu ele aldığı “Uzmanına Danışalım” oturumunun başkanlığını, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Dilek Yılmaz Çiftdoğan ile birlikte üstlendi.
Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş ayrıca, açılış sonrası KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşerek AFSÜ hakkında kendisine bilgi sundu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme