• Haberler
  • Gündem
  • Rektör Karakaş'tan PKK gerçeği: Fail-katil müşterek, millet olarak birlikte hareket etmeliyiz

Rektör Karakaş'tan PKK gerçeği: Fail-katil müşterek, millet olarak birlikte hareket etmeliyiz

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Pençe-Kilit hareket bölgesindeki hain saldırının ardından yaptığı değerlendirmede çarpıcı gerçeklere değindi. Rektör Karakaş, 'Ne zaman Türkiye, İsrail'in çıkarlarına karşı dursa ve mazlum Filistin lehine politikalar uygulasa, PKK saldırılarının arttığını görüyoruz' dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ise yürek yakan acı haberler sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çarpıcı gerçeklere değindi.

NE ZAMAN TÜRKİYE, İSRAİL ÇIKARLARINA KARŞI DURSA, PKK SALDIRILARI ARTIYOR

Rektör Karakaş, kökü dışarıda olan işbirlikçi şebekelere fırsat verilmemesi gerektiğinin söyleyen, “Ne zaman Türkiye, İsrail’in çıkarlarına karşı dursa ve mazlum Filistin lehine politikalar uygulasa, PKK saldırılarının arttığını görüyoruz. Pençe-Kilit hareket bölgesindeki hain saldırının da böyle olduğunu düşünüyorum. Bu durum; PKK’nın Kürt halkının çıkarları yerine Türkiye üzerinde emelleri olan bazı emperyalist ülkelerin çıkarlarını gözeten taşeron bir örgüt olduğunun açık göstergesidir. Bu coğrafyanın gerçek sahipleri olan Türk, Kürt, Arap, Şii ve Sünnilere yani bizlere düşen görev; bu oyunları görmek ve ona göre tavır almaktır. Başımıza çorap örmek isteyen emperyalistlere ve kökü dışarıda işbirlikçi şebekelere fırsat vermemektir, sürekli olarak oyun içinde oyun planlayanların oyunlarında piyon olmamaktır, emperyalistlerin sahte kayıklarına binmemektir ve sinsice kurulan tuzakları bozmaktır.” diye konuştu.

TERÖRİST İSRAİL İLE TAŞERON PKK’NIN ARKASINDAKİ GÜÇ, AYNI GÜÇ

Emperyalistlere taşeronluk yapan katil sürüleriyle mücadelenin, emperyalizme karşı verilen onurlu bir mücadele olduğunun önemle altını çizen Rektör Karakaş, “Bugün terörist İsrail eliyle Gazze’de masum insanlara bomba yağdıranla, hudutlarımızda Türk askerine kurşun sıkan taşeron PKK’nın arkasındaki güç, aynı güçtür. Fail/katil müşterektir, millet olarak bunun bilinciyle ve birlikte hareket etmemiz; onurumuz, geleceğimiz ve bağımsızlığımız açısından son derece önemlidir. Hudutlarımızın ve ülkemizin güvenliği için zor şartlarda görev yapan Mehmetçiğe yönelik gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şâd, mekânları cennet, makamları âli olsun. Emperyalistlere taşeronluk yapan katil sürüleriyle mücadele, emperyalizme karşı verilen onurlu bir mücadeledir. Bu konuda Devlet ve Millet olarak kararlılık çok önemlidir, bu mücadeleden geri adım atılamaz. Rabbim farklı coğrafyalarda kukla ve kuklacı katil sürüleriyle mücadele eden askerlerimiz ile Filistin’de bağımsızlık ve onur mücadelesi veren kahramanları muzaffer eylesin…” ifadelerini kullandı.

Haber

Bakmadan Geçme