• Haberler
  • Genel
  • Rektör Adayı Prof. Dr. Şevik 'Amacım huzurlu bir ortam'

Rektör Adayı Prof. Dr. Şevik 'Amacım huzurlu bir ortam'

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör adaylarından Prof Dr Ramazan Şevik, üniversitede akademik personel arasındaki güven ve huzur problemi olduğunu belirterek, amacının bu ortamı güven ortamına çevirmek olduğunu söyledi AKÜ Rektör adayları 27 Şubatta yapılacak seçimler öncesi projelerini tanıtmaya devam ediyor. Rektörlük için adaylığını açıklayan Mühendislik Fakültesi Eski Dekanı Prof Dr Ramazan Şevik, dün yaptığı basın [&hellip]

Rektör Adayı Prof. Dr. Şevik “Amacım huzurlu bir ortam”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör adaylarından Prof Dr Ramazan Şevik, üniversitede akademik personel arasındaki güven ve huzur problemi olduğunu belirterek, amacının bu ortamı güven ortamına çevirmek olduğunu söyledi

AKÜ Rektör adayları 27 Şubatta yapılacak seçimler öncesi projelerini tanıtmaya devam ediyor. Rektörlük için adaylığını açıklayan Mühendislik Fakültesi Eski Dekanı Prof Dr Ramazan Şevik, dün yaptığı basın toplantısı ile projeleri hakkında bilgi verdi. Şevik, AKÜ’nün 1992 yılında 22 üniversite ile birlikte kurulduğunu ve aynı anda kurulan diğer üniversitelere göre daha az gelişme kaydettiğini ileri sürdü. Alt yapı olarak yeterli bir seviyede olmasına rağmen üniversitenin kurumsallaşma anlamında eksiklerinin olduğunu ifade eden Prof Dr Şevik, öğretim üyesi anlamında ise istenilen sayıya ulaşamadığını söyledi.
Şevik, “Üniversitemiz 1992 yılında 22 üniversite ile aynı dönemde kuruldu. Ancak bu üniversiteler arasında kurumsallaşma anlamında geride kaldığını düşünüyorum. Özellikle akademik personeller arasında ciddi bir huzursuzluk ve güvensizlik ortamı mevcut. Bu durumdan dolayı sürekli öğretim elemanları sayında bir sürkilasyon var. Gelenler olduğu kadar istifa eden akademik personel yüzünden istenilen sayıya ulaşamıyoruz. Amacım bu güvensiz ortamı pozitife çevirmek ve hocalarımızın güvenli gelecek korkusu yaşamadığı, huzurlu bir ortamı inşa etmek” dedi.
Rektör adayı Prof. Dr. Şevik, son günlerde sıkça gündeme gelen öğrencilerin güvenliği ve ulaşım sorunu ile ilgili de önlemleri alacaklarını ve ikinci öğretim saatlerinin birinci öğretimin bittiği saatlerde başlatılabilmesi için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme