Rekorun Bu Görüntüleri Sadece Kocatepe'de

Guinness Rekorlar Kitabı'na imzamızı attığımız 'En Uzun Lokum' rekorunun hakem heyeti ile olan görüntüleri sadece Kocatepe Gazetesi'nde!

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Rekorun Bu Görüntüleri Sadece Kocatepe'de

 “Dünya’nın En Uzun Lokumu” rekoru dün Afyonkarahisar Uzun Çarşı’da yapıldı. Bu yıl 6’ncı kez gerçekleşen Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde rekor kırıldı. Tarihi Uzun Çarşı’da çok sayıda lokum ustası ve öğrenci bu rekora imza attı.

Guinness Rekorlar Kitabı hakem heyetinin “Dünya’nın En Uzun Lokumu’nu” ölçerken denetleme görüntüleri sadece gazeteniz Kocatepe’de. Hakem heyetinin tek tek özenle enine ve boyuna ölçüm yaptığı lokum tescillendi.

Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en uzun lokumu olarak imza atabilmek için, hazırlanan lokumun eninin genişliği en az 3 cm olması gerekiyorken, lokum ustalarımız ve öğrencilerimiz tarafından yapılan lokumun eni en az 4,7 cm idi. Yine aynı şekilde rekorun tescillenmesi için gereken uzunluk 50 metre olması gerekirken, hedeflenen 101 metrenin de üstüne çıkılarak 114 metre 70 santimetrelik lokum hazırlandı.

“DÜNYA’NIN EN UZUN LOKUMU”

için tescillenen belge Guinness Rekorlar Kitabı hakem heyeti tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a verildi.

Bakmadan Geçme