Rekor Kıran Afyon Lokumu MasterChef'te Anlatıldı

Türkiye'nin sevilen yemek programı MasterChef Türkiye programının usta şeflerinden Somer Şef eleme yarışmaları öncesinde yaptığı açıklamada Gastro Afyon festivalinden bahsederek, 'Dünyanın en uzun lokumu Afyon'da tescillendi' dedi.

Rekor Kıran Afyon Lokumu MasterChef'te Anlatıldı

Afyonkarahisar’da bu yıl 6’ncısı düzenlenen Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’nin önemli konuklarından birisi olan MasterChef Türkiye programının usta şeflerinden Somer Şef, dün akşam yayınlanan bölümünde eleme yarışmaları öncesinde yaptığı açıklamada festivalden bahsetti. Somer Şef; hem Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hem de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın festivale ve programa olan destekleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında dünyanın en uzun lokumu rekorunu anlattı.
Somer Şef, Ayşe Ekiz ile olan konuşmasında, “Hem Afyonkarahisar valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’na hem de Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a gastronomi festivali için, sana verdikleri destek için, bizlere verdikleri destek için bir kez daha teşekkür ediyoruz. GastroAfyon’da bir dünya rekoru kırıldı. Guinness dünya rekoruna dünyanın en uzun lokumunu yaptılar, 114,7 metreyle. Aslında 100 metre yapılacakmış ama hava da sıcak olunca birazcık da böyle genleşmiş büyümüş. 114,7 metrelik afyon sarma lokumuyla dünyanın en uzun lokumu Afyon’da tescillendi.” ifadelerini kullandı.

Rekor Kıran Afyon Lokumu MasterChef'te AnlatıldıRekor Kıran Afyon Lokumu MasterChef'te Anlatıldı

Bakmadan Geçme