'Rekabette markalarımızla ayakta kalacağız' – Kocatepe Gazetesi
Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, otobüs işletmeciliğinin demiryolu ile rekabet olduğunu söyledi. Altınkaya, 'Rekabette, Otogar'da ürettiğimiz ürünlerin markalarıyla ayakta kalacağız' dedi Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu İşletme Programı, Türkiye'nin ilk özel otogarı Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, İşletme Müdürü Osman Altunay ile Terminal Müdürü [&hellip]
Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, otobüs işletmeciliğinin demiryolu ile rekabet olduğunu söyledi. Altınkaya, “Rekabette, Otogar’da ürettiğimiz ürünlerin markalarıyla ayakta kalacağız” dedi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu İşletme Programı, Türkiye’nin ilk özel otogarı Afyonkarahisar Otobüs İstasyonu Turizm A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, İşletme Müdürü Osman Altunay ile Terminal Müdürü Fatih Yılmaz’ı ağırladı. Öğrencilerle sohbet eden AFTAŞ yetkilileri, otogarın kurulduğu günden bu yana gösterdiği gelişimi paylaştı.
PROJENİN MÜELLİFİ YOLCU
AFTAŞ’ın kurulma aşamasını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, “Benim babam da otogar işletmecisiydi. Otogarla ilgili kafamda ‘Gidilmek istenmeyen bir yer’ kanaati vardı. Halbuki otogar, seyahatin başladığı ya da sona erdiği yerdir. Biz Afyonkarahisar’da böyle bir işletme kurarken, vatandaşlara sorduk. ‘Otogarda ne istiyorsunuz’ sorusunun cevabını da Otogar’a yansıtmak istedik. Bizim projemizin müellifi yolculardır” dedi.
O LOKUM, O ÇİKOLATA, BU SUCUK
39 esnafın bir araya gelerek AFTAŞ’ı oluşturduğunu söyleyen Altınkaya, “320 çalışanı olan, 7 gün 24 saat müşterisi ile içiçe olan bir işletmeyiz. Gelecek planlaması yaparken, demiryollarını dikkate alıyoruz. Bir yere uçak gelirse canlılık gelir; ama İstanbul’a otobüsle 6-7 saatte giderken trenle 3 saatte gidiyorsanız treni tercih edersiniz. Biz planlamamızda şunu gördük: Otogar’ın en büyük girdisi, ürettiğimiz O Lokum. 2 buçuk aydır da çikolata üretiyoruz. Ayrıca sucuk ve döner markalarımızı oluşturduk. Demiryolları ile rekabeti markalarımızla yapıp ayakta kalacağız” ifadelerini kullandı.
BÜKME NİYE SATILMIYOR?
AFTAŞ İşletme Müdürü Osman Altunay ise, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Otogar’da neden bükme satılmadığı sorusunu cevapladı. Altunay, “Bizim Otogar’da yöresel ürünleri satabilmemiz için Tarım Müdürlüğü’nden belge almamız gerekiyor. O belgelerin hazır bulunduğu bir işletme vardı. Bükme satmaya başladık. Sonra bükmeler, miflöy hamurundan olmaya başladı. Bu tanıtım için olumlu değildi. Bükmeleri kaldırdık” dedi.
SERVİSLER ÇOĞALACAK MI?
AFTAŞ Terminal Müdürü Fatih Yılmaz ise öğrencilerin “Servisler neden yarım saatte bir?” sorusunu yanıtladı. Yılmaz, “Biz çeşitli çalışmalar sonucunda 30 dakikada bir servisin olmasının uygun olacağına karar verdik. Çünkü evden eve servis uygulamamızın bazen istismar edildiğini gördük. Eğer ileride imkanlarımız gelişirse 15 dakikada bir servis aracı kaldırmayı da düşünebiliriz” şeklinde konuştu.
HABER: MURAT ARISOY
FOTOĞRAFLAR: ONUR BAYRAM