Reis, NATO Zirvesi'nde Filistin'i Gündeme Getirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın başlayacak NATO Zirvesi öncesinde önemli mesajlar verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Konu hakkında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yarın başlayacak NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Vaşington’a hareket ettik. Zirvede NATO’nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasını tahkim etmek, müttefiklerin imkân ve kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla istişarelerde bulunacağız.  Zirveden beklentimiz, müttefiklerin millî güvenlik hassasiyetlerini gözeten, ittifak dayanışmasını ve birlik ruhunu güçlendiren neticelerin elde edilmesidir.

Haber

Terörle mücadele ve müttefikler arasında savunma sanayisi ticareti önündeki engellerin kaldırılması konusunda Vilnius’ta aldığımız kararların uygulanması bu bakımdan mühimdir. Yapacağımız görüşmelerde, başta yakın çevremiz olmak üzere dünyada artan terör tehdidine dikkat çekeceğiz. Terör örgütleriyle kararlı ve bütüncül bir mücadele yürütülmesi noktasında NATO’nun gayretlerinin artırılması gerektiğinin altını çizeceğiz. Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, bağımsızlığına olan bağlılığı ve desteği herkesin malumudur.NATO’nun Ukrayna’yı desteklemek için atılacak adımları tasarlarken savaşın tarafı haline getirilmemesi yönündeki ilkeli duruşumuzu muhafaza ediyoruz” dedi.

Haber

“ULUSLARARASI CAMİA YETERSİZ KALDI”

Erdoğan, Filistin’de İsrail tarafından yapılan katliamı da gündeme getireceğini belirterek “Türkiye, NATO’nun misyonlarına ve harekâtlarına en fazla katkı sağlayan ilk beş müttefikten biridir.

Karada, denizde ve havada geliştirdiğimiz imkân ve kabiliyetlerle NATO’nun belkemiği ülkelerinin başında yer alıyoruz. Tehditlerin çeşitlenerek arttığı bu dönemde İttifaka verdiğimiz önem açıktır.

Ortak değerlerimizin samimiyet testinden geçmekte olduğu Gazze’de, Filistin halkına yönelik süregiden katliamları gündeme taşıyacağız. Bu vahim tablo karşısında uluslararası camianın İsrail’i durdurmakta yetersiz kaldığını, Filistin’de adil ve kalıcı barış tesis edilmeden küresel vicdanın rahat bir nefes almasının mümkün olamayacağını vurgulayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme