Reis! dün olduğu gibi bugün de seninleyiz!

    Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu tarafından düzenlenen 'Zalimlere Karşı Seninleyiz Reis, Seninleyiz Kudüs' mitingi dün öğleden sonra düzenlendi. Miting öncesi İmaret Camii'nden mitingin gerçekleştirildiği Anıtpark alanında ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar atılarak yüründü. Mitingde ve yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amaçlı dövizler taşındı.YAPILANLARIN ZARARI TÜRKİYE'YEAnıtpark'ta düzenlenen miting öncesi Afyonkarahisar Belediyesi [&hellip]

Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu tarafından düzenlenen “Zalimlere Karşı Seninleyiz Reis, Seninleyiz Kudüs” mitingi dün öğleden sonra düzenlendi. Miting öncesi İmaret Camii’nden mitingin gerçekleştirildiği Anıtpark alanında ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar atılarak yüründü. Mitingde ve yürüyüş sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek amaçlı dövizler taşındı.
YAPILANLARIN ZARARI TÜRKİYE’YE
Anıtpark’ta düzenlenen miting öncesi Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. Afyonkarahisar STK Platformu adına Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Cem Kasapoğlu açıklama yaptı. Gezi olaylarıyla başlayan sürecin devam ettirildiğini belirten Kasapoğlu, “17 Aralık 2013 tarihinden itibaren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu adı altında yapılmaya yeltenilen yargı darbesinin ve 15 Temmuz hain kalkışmasının, 17-25 Aralık’ta başlayan sürecin Amerika versiyonunun vizyonda olduğu şu günlerde, yapılanların ülkemize ne kadar büyük zarar verdiğini Afyon STK olarak görmekteyiz. Bu hain kumpasın yıl dönümünde,  bu operasyonları dünya egemenleri ve onlarla işbirliği yapan açıktan oynayan piyonlarla, belli bir zümrenin gerçekleştirdiği ve ülkemizin istikrar ve ekonomisine kastettiğinin milletçe farkındayız” dedi.
AYRILMADAN KENETLENEREK SINAVI GEÇEBİLİRİZ
“15 Temmuz’da bu milletin birliğine kastederek; bizi CIA’ye, MOSSAD’a, uluslararası güçlere, emperyal devletlere ve egemenlere bağlamaya çalıştılar” diyen Kasapoğlu, “Hamdolsun, bu millet 60’tan, 70’ten, 80’den, 28 Şubat’tan aldığı dersi bu kez iyi çalışmış olmanın verdiği rahatlıkla Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, sokağa çıkma davetini karşılıksız bırakmadı. 248 şehit ve 2 bin 196 gazimizin kanları ve canlarıyla, darbeler sayfasını açılmamak üzere mühürledi. 15 Temmuz gecesi, Bismillah diyerek çıktıkları sokaklarda, meydanlarda bedel ödeyenler. Bizim çocuklarımızın istiklali ve istikbali için kendi çocuklarını yetim ve öksüz bırakanlar. Onlar bir destan yazdı bismillah diyerek çıktıkları meydanlarda. Bize onların destanına şahit olmak, şiirini okumak düştü. Şehadetlerine şahit olduklarımız, size nasip olan kutlu sonu diliyoruz. Bundan sonra silahlı darbe yapmaya kalkan bir kez değil, bin kez düşünmek zorunda. O defter millet tarafından kapatıldı. Önümüzde çok önemli bir sınav duruyor. Tefrikaya, ayrılığa düşmeyecek şekilde birbirimize kenetlenmek zorundayız” diye konuştu.
“EMİR KULU BİR TÜRKİYE PEŞİNDEYDİLER”
15 Temmuz darbesi ile gerçekleştirmek istenilen hain planın; Sadece yönetime el koyup cuntayı tesis etmek olmadığını vurgulayan, “Bu darbe girişimi ile Türkiye’nin iradesini ve egemenliğini emperyalist efendilerine teslim etmek amaçlandı. Onlar, Ortadoğu ve Dünya’da ‘söz sahibi’ değil, sömürgeci Batı’nın ’emir kulu’ bir Türkiye’nin peşindeydiler. Teröristler bu emperyalist plana göre kodlanmıştı. Kendi kodlarını emperyalistlere teslim eden teröristler, milletin kodlarıyla da oynayabileceklerini sandılar. Bizim dirimiz asker, ölümüz şehittir. Ey şerefsiz FETÖ sizin diriniz kalleş, ölünüz leştir” şeklinde konuştu.
“DERS VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
FETÖ’cülerin her şeyi hesap ederken, kaderi, Allah’ın takdirini hesap edemediklerinin altını çizen Kasapoğlu şöyle konuştu: “Bu milletin ‘Ey Ebrehe’nin ordusu unutmayın bizler ebabil kuşlarıyız, sizin tankınız topunuz, uçağınız varsa bizimde iman dolu göğsümüz var’ diyebileceğini hesap edemediler. Bacılarımızın analarımızın hep birden ‘Burası mısır değil ama bizler Esmalarız’ diyebileceğini hesap edemediler. Başaramadılar. Ama rahat ta durmayacaklar. Bizler ise saflarımızı sıklaştıracağız. Rozetlerimizi, logolarımızı, partilerimizi, siyasi görüşlerimizi ön plana çıkarmadan bu meydanda nasıl ay yıldızlı bayrağın altında bir araya gelmişsek, bu bayrağın altında birliğimizi muhafaza etmeye, millete operasyona yeltenenlere ders vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZ
Cem Kasapoğlu, Türkiye’de onurlu bir insan olmanın, özgür olmanın, milli ve manevi değerlere sahip olmanın ödenmesi gereken bir bedeli varsa, bu bedelin hep birlikte ödeneceğini belirtti. Kasapoğlu şu ifadelere yer verdi: “Milli iradeyi temsil eden merhum Menderes, Özal, Yazıcıoğlu ve Erbakan hocamıza reva görülen zulüm geleneğinin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da uygulanmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizde iktidarların belirlenmesinde sandık dışında bir yöntemin uygulanmasına, bu uğurda yapılan her türlü psikolojik, ekonomik ve kolluk operasyonlarına bugüne kadar karşı durduğumuz gibi bundan sonra da, sonuna kadar karşı duracağız. Karahisar Kalesi’nin önünde meydanlardan haykırıyoruz. Reis, dün olduğu gibi bugün de seninle birlikteyiz. 17-25 Aralık kumpasından sonra buradaydık, 15 Temmuz işgal girişiminde günlerce burada nöbet tuttuk,  bugün yine buradayız, meydanlardayız. Karahisar kalesi gibi dimdik seninleyiz. İnanıyoruz ki derdimiz, kırmızı çizgimiz Kudüs davası etrafında, ümmetin vahdetine giden yolda, sadece Türkiye’deki Müslümanlar değil, İslam coğrafyasındaki tüm inananlarda seninledir, tıpkı önceki gün İslam İşbirliği Teşkilatı’nca alınan ortak kararda olduğu gibi ümmet seninledir. Senin yanındadır” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme