• Haberler
  • Genel
  • Regaip Kandili kutlu olsun – Kocatepe Gazetesi

Regaip Kandili kutlu olsun – Kocatepe Gazetesi

Mübarek Üç ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle siyasiler ile il yöneticileri birer kutlama mesajı yayınladılar Bu gece idrak edeceğimiz Regaip Kandili ve mübarek üç ayların başlaması nedeniyle ilimiz yöneticileri ve siyasiler birer Kandil mesajı yayınladılar. Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Regaip Kandili mesajında “Bu gece semanın kapılarının sonuna kadar [&hellip]

Regaip Kandili kutlu olsun

Mübarek Üç ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle siyasiler ile il yöneticileri birer kutlama mesajı yayınladılar

Bu gece idrak edeceğimiz Regaip Kandili ve mübarek üç ayların başlaması nedeniyle ilimiz yöneticileri ve siyasiler birer Kandil mesajı yayınladılar.
Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Regaip Kandili mesajında “Bu gece semanın kapılarının sonuna kadar açılıp Yüce Yaratıcımızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı bir gecedir. Böyle kutlu ve kıymetli gün ve geceler, Cenab-ı Hakk’ın engin rahmetine, ilahî lütuf, inayet, ihsan ve ikramlarına mazhar olan bizler için kendimizi yeniden gözden geçirmek için en uygun zamanlardır. Rabbimizin bize lütfettiği bu mübarek gece, gerçek mümin olmamıza vesile olsun inşallah. Bütün İslam âleminin ve hemşehrilerimin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu güzel günün başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise mesajında şunları söyledi: “Mübarek üç aylardan Recep ayının ilk Cuma gününü Regaip Kandili olarak kutlamaktayız. Regaip Kandilinin kutlandığı bu anlamlı gece, geçmişi değerlendirmek ve geleceğimize yön vermek açısından bulunmaz bir fırsat olarak görülmelidir. İdrak ettiğimiz Mübarek Regaip Kandili vesilesiyle, tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin Kandillerini kutluyor, daha nice kandillere sağlık, esinlik ve mutluluk içerisinde aileleriyle erişmelerini temenni ediyorum”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de mübarek 3 ayların, insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları, hatalardan ve günahlardan temizlenerek, hayırlı işler yapma ve birbirleriyle iyilikte yarışma zamanı olduğunu kaydetti.
Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Regaip Kandilinin tüm Türk-İslam Âlemine, ülkemize ve milletimize barış, huzur, birlik ve beraberlik getirmesini diledi. Yılmaz şunları söyledi: “Birlik ve beraberliğimize ışık tutan bizleri birbirimize bağlayan kandillerin anlam ve önemini bilmeli içerisinde bulunduğumuz bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Çünkü son günlerde yaşanan olaylar, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu süreç ve toplumu derinden üzmekte, birlik, beraberlik ve bütünlüğe duyulan asıl ihtiyacı ortaya çıkarmaktadır. Bizlerde yüce dinimizin bizlere sunduğu bu mana dolu günlerde birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerimizin yaygınlaşması adına gayret göstermeli ve ihtiyaç duyduğumuz ortamları sağlamalıyız.”
Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel Regaip Kandili mesajında
“Hayatımızda kendimizle ,Yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi değerlendirmemize vesile olan mübarek Üç Aylar ve kandiller; dünyevi meşguliyetlerimizden sıyrılıp, yaratılış gayemizi düşünmemiz, için son derece kıymetli fırsatlardır. Bu gecelerin ilki Recep ayının ilk Cuma gecesi olan “Regaip gecesi” dir. Böylesine manevi baharlarda Müslümanlar olarak bizlerin de ayni azim ve gayretle, yüce Rabbimize kulluk vazifelerimizi yerine getirmemiz ve yeniden ona yönelmemiz lazımdır” dedi.
Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını vurguladı. Kandillerin, insanların kalplerin birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, dayanışma duygularını arttıran, çok özel geceler olduğuna işaret eden Başkan Burhanettin Çoban “Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. Tüm hemşerilerimin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, çok rağbet edilen, bol rahmet ve bereket, çok lütuf ve ihsan anlamları taşıdığını belirterek, “Bu sebeple Regaip Kandili Allah’ın rahmet ve mağfiretinin kendisine samimiyetle dua ve niyaz eden müminleri kuşattığı bir gecedir” dedi. Zeybek şunları söyledi: “Güzel yurdumuzun insanları, kandil, Ramazan ve bayram gibi bu hususi zamanları sosyal barışın ve huzurun bir vesilesi sayarak karşılıklı sevgi ve hoşgörüyle karşılayıp uğurlayacak kendi inanç ve değerlerini yaşama ve yaşatmayı, bizzat yaşayarak öğreneceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Afyonkarahisarlıların Üç Aylarını ve Regâib Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan da mesajında şu ifadelere yer verdi: “Böyle feyizli ve bereketli gecelerde dünya işleri ile yorulan ruhlar ancak yaratana yönelerek ondan af ve bağışlanma dileyerek dinlenme imkânı bulur. Bu gece Allah’a yönelen yüzlerin ebediyen aklanacağı, Allah’a yaklaşan kalplerin paklanacağı ibadet gecesidir. Böyle mübarek gecede bağışlanmak üzere tüm hemşerilerimin Regaip Kandili’ni kutluyorum.”
İl genel Meclisi’nin MHP’li üyesi Haydar Serdaroğlu Kandil mesajında şunları söyledi: “Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesinde kutladığımız, Allah’ın Nimet, Rahmet ve Mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği, Gece manasına gelen Regaip Kandil’inde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çeki düzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz.
Bu değerli kandil gecesinde, kâinatın yaratıcısı ve âlemlerin Rabbi olan bağışlayıcı yüce Allah (c.c) tüm dualarımızı kabul etmesi dileğiyle, başta şehrimize ülkemize ve tüm İslam âleminin birliğine, insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ve niyaz eder, hayırlı kandiller Dilerim”
İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, mesajında, Müslüman aleminin rahmeti, bereketi ve fazileti içerisinde barındıran üç ayların müjdecisi Regaip Kandili’ne erişmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt Regaip Kandili mesajında; “İştirak edeceğimiz bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Regaip kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl mesajında “Üç aylara kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Recep,Şaban ve Ramazan aylarını içine alan üç aylar Yüce Allah’ın diğer aylara göre daha kutsal saydığı aylardır.Bu mübarek aylar hatalarına, kusur ve günahlarına karşı tövbe eden kulların tövbelerinin geri çevrilmeyerek affedildiği aylardır. Yüce bir gece olan Regaip Recep ayının ilk Perşembe gecesidir. Bu gecenin gündüzünü ve gecesini iyi değerlendirip kendimize temiz bir sayfa açmak dileğiyle Tüm İslam Aleminin ve Sandıklı’lı hemşerilerimin Üç Aylar ve Regaip Kandilini tebrik eder,selam,sevgi ve saygılarımız sunarım.”
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Regaip Kandili mesajında, şunları ifade etti:
“On bir ayın sultanı olarak bilinen ramazan ayına yaklaştığımız bu kutlu günlerde fakir ve yoksullara yardım elini uzatıp kardeşliğimizi daha güçlendirdiğimiz, dualarımızın kabul olduğu, hatalarımızdan arınıp kendimizi Allah’a en yakın hissettiğimiz dönemlerdir. Hemşerilerimin, Regaip Kandili’ni tebrik eder, tüm insanlığa, ülkemize ve hemşerilerime hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ederim.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel de kandil mesajında şunları söyledi:
“Bu mübarek geceler kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için bize sunulmuş birer ilahi fırsattır. Bu müstesna gecede yapacağımız dua ve ibadetler sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirsin. Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bir olalım diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım. Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme