Regaib kandilini kutladılar

Üç ayların başlangıcı ve mübarek Regaib Kandili nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı. Mesajlarda Regaib Kandili’nin hayırlara vesile olması temennisi iletildi BU GECE İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, rahmet ve bereket ayları olan üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandilinin manevi hazzını yaşamanın mutluluğu içerisinde bulunulduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu “Üç ayların başlangıcı olan bu mübarek gün ve [&hellip]

Üç ayların başlangıcı ve mübarek Regaib Kandili nedeniyle kutlama mesajları yayınlandı. Mesajlarda Regaib Kandili’nin hayırlara vesile olması temennisi iletildi

BU GECE İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, rahmet ve bereket ayları olan üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandilinin manevi hazzını yaşamanın mutluluğu içerisinde bulunulduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu; “Üç ayların başlangıcı olan bu mübarek gün ve geceler, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Regaip Kandilinin tüm insanlık alemine sunduğu düşünme fırsatını en iyi şekilde kullanarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak güçlendirmemiz için duaların geri çevrilmediği bu geceyi iyi değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Afyonkarahisar’lı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik, beraberlik, barış ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.
RAMAZAN’IN GÖLGESİ HİSSEDİLİYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Regaib Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaib Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Başkan Çoban, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını vurguladı. Çoban; “Bugün Müslümanlar olarak; Hakk’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan hasretimizi zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimlerinden birine kavuşma sevincini yaşamaktayız. Bu sevincin doruk noktasının yaşandığı Regaib Kandili, üç ayların başlangıcı ve Ramazan-ı Şerif’in müjdecisidir. Bu gece ile artık, bolluk, bereket, iyilik ve sevginin kalbe dolduğu üç aylara ulaşmış ve de on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Afyonkarahisarlı hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin milletimizin ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.
MÜBAREK GÜN VE GECELER
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Halil Ürün, Regaib kandilinin mübarek Ramazan olmak üzere 3 ayların müjdecisi olduğunu belirtti. Üç ayların inananlar için ilk başta kendi iç huzurları, sonrasında ise toplumsal huzur, barış ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından öneminin büyük olduğunu bildirdi.
Ürün, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Üç aylar, Regaib, Mirac, Berat ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde barındırmaktadır. Gecesi ve gündüzüyle bu dönem, hepimiz için nefis muhasebesiyle kendimizi kontrol etmemiz gereken bir dönemdir. Üç aylar diye bildiğimiz bu gün ve geceler; kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizdir.” dedi.
KANDİLİ TEBRİK ETMELİYİZ
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel Regaip Kandili ile ilgili kandil mesajında, duyguların coşup taştığı, huzur ve sükunetin gönülleri kapladığı “Üç aylar” olarak bilinen kutsal zaman dilimine girildiğini belirtti. Sel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu zaman diliminin ilk Cuma gecesi Mübarek Regaip Kandili olarak kutlanmaktadır. Recep ayı ve onun ilk gecesi olan Regaib Kandilini arınma ve Rabbe sığınma zamanı olarak görmeliyiz. Geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmalıyız ki ömrümüz uzun hanemiz huzurlu sonumuz hayırlı olsun. Bu mübarek geceyi en anlamlı şekilde ihya etmek için; Kur’ân okumalı, Hz. Peygamber Efendimiz’e salâvat getirmeli, kaza veya nafile namazları kılmalı dua ve zikirlerle meşgul olmalıyız. Başta anne-babalarımız olmak üzere, yakınlarımızı arayıp hatırlarını sormalı ve kandillerini tebrik etmeliyiz. Kendimiz, ailemiz, yakınlarımız, milletimiz ve tüm insanlığın mutluluk ve barışı için dua etmeliyiz. Verilen imkânlar ve nimetlerden dolayı Yüce Allah’a şükretmeliyiz. Bu vesile ile öncelikle Afyonkarahisar’lı Hemşehrilerimizin Regaib kandillerini tebrik eder, bu gecenin halkımıza, ülkemize, İslam âlemi ve tüm insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim.”
REGAİB ÜÇ AYLARIN MÜJDECİSİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Aziz Aslan, Allah’ın bazı aylar ve günleri diğer aylar ve günlerden üstün kıldığını belirtti. Aslan, Regaib Kandil mesajında; “İçinde dört mübarek gecenin; Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin bulunduğu üç aylar, diğer aylardan, bu üç ayların sonuncusu olan ve insanlığın ebedi rehberi Kuran-ı Kerimin nazil olmağa başladığı Ramazan ayı ise on bir aydan daha üstündür. Özellikle Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib gecesi; hem üç ayların, hem de Ramazan ayının müjdecisidir. Bu bakımdan üstün ve önemli gecelerden birisidir. ‘Bol Rahmet, ihsan ve ikram edilen’ demek olan Regaib; Yüce Allah’ın bağışlaması, rahmeti ve ikramının bol olduğu bir gecedir. Bu mübarek ay ve geceleri hayatın güçlük sıkıntı ve meşakkatlerinden kurtulup manevi duyguların yoğunlaştığı, şefkat, merhamet, yardımlaşma, dayanışma, barış ve kardeşliğin canlandığı, hayat bulduğu anlardır. Üç ayların ve mübarek Regaib kandilinin Afyonkarahisarlı hemşerilerimize, necib milletimize ve İslam âlemine; huzur, bereket, barış ve mutluluk getirmesini, hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ve temenni ederim.” ifadelerini kullandı.
KANDİL KUTLU OLSUN
Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) İl Başkanı Sait Dal, Regaip Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. İl Başkanı Sait Dal açıklamasında; “Bugün Müslümanlar olarak, Hakk’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan hasretimizi, zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz müstesna zaman dilimlerinden birine kavuşma sevincini yaşamaktayız. Bu sevincin doruk noktasının yaşandığı Regaip Kandili, üç ayların başlangıcı ve Ramazan-ı Şerif’in müjdecisidir. Bu gece ile artık, bolluk, bereket, iyilik ve sevginin kalbe dolduğu üç aylara ulaşmış ve de on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle insanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceği kanaatindeyim. Bu vesile ile tüm Müslüman aleminin ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin Mübarek Regaip Kandillerini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.
REGAİB GECESİ HAYIRLI OLSUN
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’nın Regaip Kandili mesajında şu ifadelere yer verdi: “Vatanımız milletimiz ve devletimiz için dualar ederek, tüm şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş gazilerimizin ruhuna fatihalar göndererek bu mübarek günü değerlendirmeyi Allah hepimize nasip eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Müslüman aleminin Regaip Kandili’ni en içten dileklerimizle tebrik eder, bu mübarek gecenin tüm insanlığa, vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlı olmasını yüce Allah’tan dileriz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme