• Haberler
  • Genel
  • Regaib Kandili’ni kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Regaib Kandili’ni kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Üç ayların başlangıcı ile bugün idrak edilen Regaib Kandilini kutlayan mesajlar yayınlandı. Regaib Kandilini kutlayan tüm mesajlarda birlik, beraberlik, kardeşlik hatırlatmalarına yer verildi HAYIRLARA VESİLE OLSUNOrman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Mayıs'ı 17 Mayıs'a bağlayan gecede bütün İslam aleminin eda edeceği Regaib Kandili'ni mesaj yayınlayarak kutladı. Eroğlu mesajında “Bu gece rahmet, [&hellip]

Regaib Kandili'ni kutladılar

Üç ayların başlangıcı ile bugün idrak edilen Regaib Kandilini kutlayan mesajlar yayınlandı. Regaib Kandilini kutlayan tüm mesajlarda birlik, beraberlik, kardeşlik hatırlatmalarına yer verildi

HAYIRLARA VESİLE OLSUN
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Mayıs’ı 17 Mayıs’a bağlayan gecede bütün İslam aleminin eda edeceği Regaib Kandili’ni mesaj yayınlayarak kutladı. Eroğlu mesajında; “Bu gece rahmet, bereket ve mağfiret iklimi üç ayların ilk habercisi ve Kur’an ayı Ramazan’ın müjdecisi olarak idrak edeceğimiz mübarek bir gecedir. Bütün İslam âleminin ve hemşehrilerimin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu güzel günün başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
ÜÇ AYLAR HAYIRLAR GETİRSİN
Vali İrfan Balkanlıoğlu, rahmeti, bereketi ve fazileti içerisinde barındıran üçayların müjdecisi mübarek Regaip Kandiline erişmenin huzur ve mutluluğunun yaşandığını belirtti. Balkanlıoğlu; “Rahmet ve merhamet kapılarının sonsuza kadar açıldığı, yapılan duaların kabul olduğu bu müstesna gecelerin bereketinden en güzel şekilde yararlanmalıyız. Regaip kandilini ifa ettiğimiz bu gecede bolluk, bereket ve sevginin kalplere dolacağını, insanların birbirine karşı daha hoşgörülü davranacağına inancım sonsuzdur. Afyonkarahisar’lı hemşehrilerim ile İslam aleminin Regaip Kandillerini kutluyor, mübarek üç ayların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
BİRLİK BERABERLİK PEKİŞMELİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Başkan Çoban, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını vurguladı. Çoban; “Regaip Kandili’nin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak bir ibadet şuuru içinde toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz. Tüm hemşerilerimin Regaip kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
HOŞGÖRÜ ÖN PLANDA
AK Milletvekili Halil Ürün, üç ayların, dini duyguların yoğunluk kazandığı, başta merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruğa çıktığı, hayır ve iyiliklerin arttığı mübarek bir zaman dilimi olduğunu kaydetti. Ürün, mübarek 3 ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ürün açıklamasında üç ayların kulların Allah’a daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkların bırakılarak hoşgörü duygularının ön plana çıktığı mübarek günler olduğunu belirtti. Regaib kandilinin mübarek Ramazan olmak üzere 3 ayların müjdecisi olduğunu kaydeden Ürün, 3 ayların inananlar için ilk başta kendi iç huzurları, sonrasında ise toplumsal huzur, barış ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından öneminin büyük olduğunu ifade etti.
KANDİL FIRSATLARI DEĞERLENDİRİLMELİ
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, üç ayların başladığı ve Ramazan-ı Şerif’in habercisi olan Perşembe gününü Cuma gecesine bağlayan gecede Regaip Kandiline erişmenin mutluluk ve huzurunun yaşandığını kaydetti. Yılmaz; “Regaip kandilinin, Türk-İslam âlemine birlik, beraberlik, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi daim kılmalı yalnız ve zordurumda olan kardeşlerimize el uzatmalıyız. Dini duygularımızın yoğunluk kazandığı, şefkat, merhamet, dayanışma ve yardımlaşma hislerimizin had safhaya ulaştığı, kandilleri fırsat bilip iyi değerlendirmeliyiz. Başta hemşerilerim olmak üzere tüm Türk-İslam aleminin Regaip Kandili kutlar, Tüm Türk-İslam alemine ve insanlığına birlik, beraberlik, barış, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.” dedi.
KANDİL İYİLİKLER GETİRSİN
İGM Başkanı Salih Sel yayınladığı Regaip Kandili kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Regaip Kandili Allah’ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve ��ç ayların ilk kandil gecesidir. Regaip, kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen, çok arzu edilen kıymetli şeyler, bol bol rahmet ve bereket, çok çok lütuf ve ihsanla dolu olan şey demektir. Sevgi ve kardeşlik duygularıyla üç ayların manevi atmosferine girerken mübarek Regaip Kandilinin ve beraberinde gelecek güzel günlerin hemşerilerimize, ülkemize ve İslam dünyasına iyilikler, güzellikler getirmesini niyaz ediyorum.” dedi.
BİRLİK VE DİRLİK DAİM OLSUN
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Regaib Gecesi’nin, Kur’an-ı Kerim’ de saygı gösterilmesi istenen ve hadis-i şeriflerde gün belirtilmeden oruç tutulması tavsiye edilen Recep ayı içerisindeki bir gece olmakla birlikte, Hz. Muhammed’in (SAV) Regaib gecesinde ana rahmine düştüğü kabul edilen önemli bir gece olduğuna dikkat çekti. Aslan; “Mübarek geceleri bünyesinde taşıyan üç ayların ve kutlayacağımız Regaib kandilinin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. Rabbimiz bu ay ve günler hürmetine İslam âlemine, büyük Türk milletine, huzur, bereket, sağlık, barış ve mutluluklar nasip eylesin birlik ve dirliğimizi daim eylesin.” ifadelerini kullandı.
KANDİL KUTLU OLSUN
CHP Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Regaip gecesinin, içinde bulunduğu Recep ayının maneviyatı yüksek bir dönemin başlangıcı olduğunu kaydetti. Demirkırkan; “Üç aylara adım atmış bulunuyoruz. Bütün vatandaşlarımızın dostluk, kardeşlik, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da öne çıktığı Regaip Kandili’ni yürekten kutlarım. Bu gecenin ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa mutluluk, barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini dilerim.” dedi.
BİR VE DİRİ OLALIM
SP İl Başkanı Adnan Şenel Regaip Kandili ile birlikte mübarek gecelerin kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için sunulan fırsatlar olduğunu hatırlattı. Şenel; “Bu mübarek geceler kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için bize sunulmuş birer ilahi fırsattır. Bu müstesna gecede yapacağımız dua ve ibadetler sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirsin. Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bir olalım diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım. Güçlünün değil haklının hakim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Regaip kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna vesile olmasını diliyorum.” dedi.
REGAİB MİLAT SAYILMALI
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Regaib Kandilini kutladı. Dr Erenoğlu şu ifadelere yer verdi: “Regaib Kandili gecesini en iyi şekilde değerlendirme fırsatını bulanlar kalplerindeki kötü duygulardan ve maddi değerlerden uzaklaşacak ve biraz olsun huzur bulacaklardır. Hepimiz için fırsat olan Regaip Kandilini milat sayarak insanlığa yarar sağlayacak güzel işleri ve duyguları hayata geçirelim. Regaip Kandilinin insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirerek bir daha bu elim olayların yaşanmamasını da Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
ÜÇ AYLAR BAŞLIYOR
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. Abdioğulları mesajında; “Üç aylar, Regaib Kandiliyle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran, Ramazan Bayramıyla da maddi ve manevi alanda bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanmasını, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”
ÇOK İBADET EDİLMELİ
Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Elibol mesajında şu ifadelere yer verdi: “İdrak edeceğimiz geceye Allah Teala’nın kullarına lütfunun çokluğu, kereminin bolluğu ve pek çok günahkarı bağışlaması sebebiyle bu geceye Regaib Gecesi adı verilmiştir. Bu mübarek geceyi ve üç ayları fırsat bilerek ibadetlerimizi, dualarımızı, tövbelerimizi daha çok yapmalı, aramızdaki kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Tüm hemşerilerimin Regaib Kandili’ni tebrik eder, Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme