Reflektör Tak Görünür Ol

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sürücüleri bilgilendirmeye devam ediyor. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, jandarma ekipleriyle birlikte traktörlerin gece/gündüz görünürlüğünü arttırmak amacıyla 'Reflektör Tak Görünür Ol' faaliyeti kapsamında reflektör dağıtımı yaptı.

Genel trafik kurallarını da bir kez daha hatırlatan Valimiz Yiğitbaşı, daha huzurlu bir Afyonkarahisar için sürücüleri kurallara uymaya davet etti.

Kazaların Önemli Bir Sebebi Reflektör Eksikliğinden

Reflektör dağıtımı öncesi bilgiler veren İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tolga Yağan, “Reflektör konusunda tarım araçlarında eksiklik söz konusu ve buna bağlı olarak trafik kazalar meydana geliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde meydana gelen kazalar görünürlük eksiliğinden yani reflektör olmamasından kaynakladır.

Reflektör Tak Görünür Ol

Bizler de hem vatandaşlarımıza destek olmak hem reflektör eksikliğini tamamlamak hem de bunun diğer tüm çiftçilere farkındalık oluşturması amacıyla öyle bir etkinlik düzenleme ihtiyacı hissettik. Reflektör hayat kurtaran bir mesele” dedi. 

Kazaların Önüne Geçmek İstiyoruz

Reflektör kullanım konusunda hassas olunması gerektiğini söyleyen bu konuda duyarlılık isteyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Bugün burada trafik kazalarımızın önemli sebeplerinden 51 traktörün kazaya karıştığı ve bunların 4 can kaybına ve 60 yaralanmaya sebep olduğu kazalar olmasında hareketle bu konuda bir farkındalık oluşturmak istedik. Bölgemizde tarım aletleri ve traktörler çok yoğun kullanılıyor.

Reflektör Tak Görünür Ol

Bizler bu konuyu İl Jandarma Komutanımızla incelediğimizde en fazla gece saatlerinde ve ışıklandırmanın az olduğu zamanlarda bu kazaların yaşandığını fark ettik. Bizlerde bugün Taşoluk beldemizde, çevre köyleri de destekleyecek şekilde reflektör dağıtımı yaparak bu tür kazaların önüne geçmek istedik.  İnşallah şimdiden sonra vatandaşlarımızın reflektör kullanımına daha fazla dikkat etmesini ve bu konuda hassas davranmalarını istiyoruz. Karanlıkta trafikte olmamaları da koruyucu tedbir olacaktır.

Reflektör Tak Görünür Ol

Karanlıkta trafiğe çıkınca da reflektör kullanmaya dikkat edelim. Bizler için hepinizin hayatı çok kıymetli. Lütfen sizler de dikkat edin ve bu tür trafik kazaları hep birlikte en aza indirelim” diye konuştu.

Vali Yiğitbaşı, vatandaşlara tek tek reflektör dağıtımı yaparak, bir kez daha trafik kuralları konusunda uyardı.

Bakmadan Geçme