• Haberler
  • Genel
  • 'Reflektör' ile can kurtaracaklar – Kocatepe Gazetesi

'Reflektör' ile can kurtaracaklar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde traktör sürücülerine yönelik başlatılan “Reflektör ile can kurtar” projesi kapsamında sürücülere 32 adet reflektör dağıtımı yapıldı Şuhut Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile ortak yürütülen 'Reflektör ile can kurtar' projesi kapsamında Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen reflektör dağıtımına Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Ziraat Odası [&hellip]

“Reflektör” ile can kurtaracaklar

Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde traktör sürücülerine yönelik başlatılan “Reflektör ile can kurtar” projesi kapsamında sürücülere 32 adet reflektör dağıtımı yapıldı

Şuhut Kaymakamlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile ortak yürütülen “Reflektör ile can kurtar” projesi kapsamında Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen reflektör dağıtımına Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Ziraat Odası Başkanı Ömer Tuncay, İl Jandama Komutanı Okçin Akşit, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğünden yetkililer, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personellerinin asayiş ile ilgili slayt gösterilerini sergilemeleri ile başladı.
İNSANLAR ÖLMESİN İSTİYORUZ
Jandarma Komutanlığının fikri ile vatandaşlara reflektör taşıma bilincini aşılayarak, reflektör dağıtmak istediklerini ifade eden Şuhut Ziraat Odası Başkanı Ömer Tuncay, “Yollarda hepimiz seyahat ediyoruz. Herkes biliyor zaman zaman ölümlü kazalar meydana geldi. İlçemizde bir çok trafik kazası meydana geldi ve birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Bizler istiyoruz ki insanlarımız ölmesin, reflektör takalım ki görünür olalım. Hem kendi can ve mal güvenliğimiz için, hem de seyahat eden bir başkası içinde görünür olalım ki yeni yeni kazalar meydana gelmesin diye böyle bir proje kararı aldık. Bu sayede Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da desteklerini esirgemediler. Ayrıca Emniyet Teşkilatımız ve Meclis üyelerime de teşekkür ediyorum” dedi.
İLÇEMİZDE EN ÖNEMLİ
SORUN TRAFİK KAZALARI
Hayat kurtaran projeler kapsamında düzenlenmiş olan programa katılan ve destek verenlere teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, “Bilindiği üzere ilçemizin en önemli sorunlarından bir tanesi trafik kazaları. Yılların ortalamasına baktığımızda can ve mal kayıplarının yaşandığını görmekteyiz. Bu projenin düzenlenmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi trafik kazalarının en aza indirilmesi, belkide yok edilmesi maksadı ile gerçekleştirildi. İnşallah dağıtacağımız bu reflektörler ile birlikte kazalarımızın en aza indirilmesi ve mümkünse de hiç olmamasını temenni ederek katkılarından dolayı Şuhut Ziraat Odasına teşekkür ediyorum” dedi.
REFLEKTÖR TAKILMASI
ÇOK ÖNEMLİ
Mülki İdari Amir olarak en asli görevlerinin başında sorumlu oldukları bölgenin en ücra köşelerine kadar emniyet ve asayişin sağlanması olduğuna dikkat çeken Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır ise, “Belki bugüne kadar katılımı geniş olan bir çalışma yapılmamıştı. Bu noktada özellikle Ziraat Odası Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Reflektör takılmasının ilçemiz adına neden önemli olduğu sorulacak olur ise, malum Şuhut bir tarım bölgesi. Burada bir çok tarım ürünü zirai üretimler yapılmakta. Bunun neticesinde yılın yarısından fazlasında traktör ve patpatların kullanılması neticesi ile çok farklı zamanlarda kazalara meydan verildi. Bu kazaların bir an önce önüne geçilmesi lazım. Özellikle bu çalışmayı yürüten Ziraat odamıza,böyle bir çalışmanın ateşleyicisi olan İlçe Jandarma Komutanlığımıza, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programın ardından Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır tarafından Ziraat Odası Başkanı Ömer Tuncay’a teşekkür plaketi verildi. Törenin ardından belirlenen 32 vatandaşa reflektörleri takdim edildi. Daha sonrasında ise başta Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır başta olmak üzere Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit ve vatandaşlar temsilen römorklara reflektör montaj ettiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme