Referandumla milli iradenin dediği olacak

Adelet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığında haftalık olağan basın toplantısı düzenlendi. Toplantı AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven'in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken'de hazır bulundu.'AK PARTİREFERANDUMA HAZIR'AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini vurguladığı terörü lanetledi. Başkan Yurdunuseven, Diyarbakır'daki [&hellip]

Adelet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığında haftalık olağan basın toplantısı düzenlendi. Toplantı AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra; İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken’de hazır bulundu.
“AK PARTİ
REFERANDUMA HAZIR”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini vurguladığı terörü lanetledi. Başkan Yurdunuseven, Diyarbakır’daki patlamada şehit düşen polis memurları ile Malazgirt’ten günümüze kadar ezan, bayrak ve vatan uğrunda şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Gazilere de en kısa sürede Allah’tan şifa dileyen Yurdunuseven; “Her zaman ki gibi öncelikle geçen haftadan kısaca bahsetmek istiyoruz. AK Parti olarak referaduma hazırız. Onu özellikle söyleyelim. Her zaman söylediğimiz gibi bir ilkemiz vardı. Bizler seçimin bittiği günün ertesinde AK Parti sanki yeni bir seçim olacakmış gibi hazır ve nazırdır. Her zaman faaliyete geçmeye, vatandaşla iç içe olmaya her zaman devam ettik” dedi.
GECE KULÜBÜ
KATLİAMCISI YAKALANDI
Geçen hafta Memur-Sen İl Temsilciliğini ziyaret ettiklerini dile getiren İbrahim Yurdunuseven, aynı zamanda resmi kurum ziyaretlerini de gerçekleştirdiklerini kaydetti. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı mensuplarının Devlet Hastanesi’nde tedavileri devam eden Yemen’lilere geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını aktaran Yurdunuseven; “Polisimiz büyük bir başarıya imza atarak gece kulübünde yılbaşı gecesi katliam yapan teröristi yakalandığını öğrendik. Bu durum polisimizin ne kadar seri ve düzgün çalıştığının göstergesidir. Abdülkadir Masarikov isimli terörist emniyet kuvvetlerimizce yakalanmıştır” diye konuştu.
KÖPRÜ TRAFİĞE AÇILACAK
Özdilek kavşağında inşa edilen köprünün 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanacağın söylediklerini belirten Yurdunuseven; “Biraz mevsim şartlarından dolayı sarkma oldu. İnşallah en geç bir hafta içerisinde köprü faaliyete geçecek. Hatta bugün yarın trafiğe açılacak. Ama tam anlamı ile üst geçit nitelikli olarak bir hafta içerisinde faaliyete geçecek” şeklinde konuştu.
“CHP HALK İRADESİNİ ÖZÜMSEYEMEDİ”
TBMM ‘nin Ocak ayı itibariyle anayasa değişikliği çalışması için bir faaliyete girdiğini belirten İbrahim Yurdunuseven şöyle konuştu: “Elhamdülillah 18 madde 2 gün önce 340’ın üzerinde ki oyla kabul edildi. İkinci tur oylamalara Çarşamba günü itibariyle devam edilecek. Baştan beri aynı şeyleri tekrar ediyoruz. Burada bir rejim değişikliği sözkonusu değildir. Sistemde bir tıkınma sözkonusuydu. Sistemin işler hale getirilmesi, anayasa değişikliği teklifimiz Büyük Millet Meclisi’nde MHP ve AK Parti oylarıyla yürürlüğe girecek inşallah. Fakat CHP’nin tüm engellemelerine rağmen, bir milletvekilinden beklenmeyecek tavırlara rağmen bu mecliste kabul edildi. İnşallah ikinci tur oylamalara geçip en kısa zamanda da referandumla halkımızın oyuna sunacağız. Her zaman şunu söyledik, milli irade her zaman başüstüdür dedik. Milli iradeye saygı duyacağız dedik. Her ne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Başkanın arkasında ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ yazsa bile CHP’liler maalesef bunu özümseyemediler. Milli iradeye saygı duymama yönünde kararlarını koydular. Biz tekraren söylüyoruz ki bu kaç oyla çıkarsa çıksın inşallah halkımızın önüne gelecek. Milli irade ne derse o olacak.”
SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ OYLANACAK
Kocatepe Gazetesi muhabirinin anayasa değişikliği maddelerinin TBMM’de tek tek oylandığını, referandumda paketin komple oylanması nın 2011 yılında yaşanan benzer sorun oluşturup oluşturmayacağı ve MHP İl Yönetim Kurulunun görevden alınması hakkında ne düşündüğü sorularını cevaplandırdı. Yurdunuseven şunları söyledi: “Paket referandumda bütünüyle oylanacak. Örneğin birinci maddeyi istiyorum da beşinci maddeyi istemiyorum gibi bir durum sözkonusu olmayacak. Mecliste maddeler tek tek görüşülüyor, oylanmıyor. En sonunda topluca oylanacak. Halkımız çerçeve Cumhurbaşkanlığı sistemini oylayacağımız gibi bir sistem ortası konulmuş durumda. Dolayısıyla diğer yan maddeler, ek cümleler, çıkarılanlar, eklenenler, meclisin nasıl çalışcağı sistem olarak zaten çerçeve belli. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve parlamentonun nasıl olacağını oylamış olacağız. Diğer maddeler küçük kelime eklemeleri ve çıkarmaları olacağından bence sonuca etkili olacağı kanaatinde değilim. Burada oylanacak olan bizim bu sistemde değişiklik yapıp yapmayacağımız. Dediğimiz gibi milli irade ne derse o olacak”
TEMEL ESAS PARTİ DİSİPLİNİ
MHP Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu üyelerinin görevden alınmasının parti içi bir mesele olduğunu belirten Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Ben bunu parti içi bir mesele olarak görüyorum. Her ne kadar il teşkilatları olsa da netice de kararları genel merkez verir. Genel merkezin bir tavrı var. Genel Merkez de bir Genel Başkan var. Bunların görüşlerine her zaman dikkat etmek lazım. Her siyasinin bir görüşü elbette vardır. Hepimizin kendimize göre içimizde birşeyimiz var. Ama parti disiplinine aykırı hareket etmesi bence yanlış. Temel esas budur”  >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme