Refah Sınır Kapısı nerede?

İsrail’in Gazze saldırıları sonrası Filistin ile ilgili bilgiler internet ortamında sürekli takip ediliyor. Gazze’ye yardım için Refah sınır kapısı nerede? Refah sınır kapısı açıldı mı? gibi sorular merakla araştırılıyor.

İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Refah Sınır Kapısı gelişmeleri tüm dünya tarafından dikkatle takip ediliyor. Refah sınır kapısı nerede? Refah sınır kapısı açıldı mı? soruları cevaplarını arıyor.
Refah Sınır Kapısı, Filistin’in Gazze Şeridi bölgesi ile Mısır arasındaki tek sınır kapısı olan ve adını sınırın geçmesiyle bölünen Refah şehrinden alan sınır kapısı. Mısır ile olan Refah Sınır Kapısı haricinde, Gazze Şeridi’nin dışa bağlantısını sağlayan bir diğer nokta da İsrail-Filistin Gazze Şeridi arasındaki Beyt Hanun (Erez) Sınır geçişi.
Refah Sınır Kapısı, İsrail’in güvenlik talepleri, İsrail kuvvetlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik operasyonları, Mısır’daki siyasi çalkantılar veya Gazze Şeridi’ndeki Hamas yönetimine yönelik tepkiler gibi çeşitli sebeplerle kapatılmakta ve uzun süreler kapalı kalabilmekte.
Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre Refah sınır kapısı açıldığı ve Gazze’ye insani yardımlar başladığı öğrenildi. İnsani yardım taşıyan kamyonlar Mısır tarafından Gazze’ye doğru giriş yapmaya başladığı belirtiliyor.

Bakmadan Geçme