• Haberler
  • Genel
  • Reçine ihtiyacı, ülke içinden karşılanacak

Reçine ihtiyacı, ülke içinden karşılanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, reçine ihtiyacını ülke içinden karşılamak için harekete geçti Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Türkiye'nin reçine ihtiyacını iç kaynaklardan sağlamak maksadıyla harekete geçti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı üç Orman Bölge Müdürlüğünce 2014 yılı içerisinde 50 bin ağaçta reçine hasadı yapılacak. 2013 yılında 19 bin 957 [&hellip]

Reçine ihtiyacı, ülke içinden karşılanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, reçine ihtiyacını ülke içinden karşılamak için harekete geçti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Türkiye’nin reçine ihtiyacını iç kaynaklardan sağlamak maksadıyla harekete geçti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı üç Orman Bölge Müdürlüğünce 2014 yılı içerisinde 50 bin ağaçta reçine hasadı yapılacak. 2013 yılında 19 bin 957 ton reçine ve türevi ürün ithal eden Türkiye, bu ithalat karşılığı 44 milyon dolar ödedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yapacağı çalışmalarla reçinenin ülkemizde işlenmesini sağlayacak tesis sayısını artırmayı ve özendirici nitelikte teşviklerle de ülke içi reçine üretimini yükseltmeyi hedefliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı böylece reçine ürünlerinde dışa bağımlılığı ve dış ticaret açığını azaltacak. Halen ithal ürün olarak iç tüketime konu edilen reçine ürünlerinde, kurulması hedeflenen işleme tesisleri sayesinde ithalattan ihracata dönüş sağlanacak.
POTANSİYEL YÜKSEK
Türkiye’nin ihtiyacı olan reçine ve reçine türevi ürünlerin orman kaynaklarımız tarafından rahatlıkla karşılanabileceğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Dünya ham reçine ihtiyacını karşılayan ilk üç ülke Çin, Endonezya ve Portekiz’dir. Ham reçine üretim potansiyeli yüksek olan Türkiye, bu ülkeler ile birlikte dünya reçine talebini karşılayabilecek durumdadır. 2014 yılı içerisinde Orman Bölge Müdürlüklerimizce 50 bin ağaçta reçine hasadı yapılacak. İhtiyaç duyulması halinde bu sayı arttırılabilir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme