• Haberler
  • Genel
  • Raylı sistemler bölümü Afyon için ihtiyaçtı

Raylı sistemler bölümü Afyon için ihtiyaçtı

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Raylı Sistemler Bölümünün üniversite ve lise düzeyinde açılmasının Afyonkarahisar için ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Uslu, bölümün açılmasına sıcak bakan ve destek veren herkese teşekkür etti Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu sendikada düzenlediği basın toplantısında, Raylı Sistemler Bölümünün gerek üniversite gerekse lise düzeyinde açılması talebinin yakından [&hellip]

Raylı sistemler bölümü Afyon için ihtiyaçtı

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Raylı Sistemler Bölümünün üniversite ve lise düzeyinde açılmasının Afyonkarahisar için ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Uslu, bölümün açılmasına sıcak bakan ve destek veren herkese teşekkür etti

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu sendikada düzenlediği basın toplantısında, Raylı Sistemler Bölümünün gerek üniversite gerekse lise düzeyinde açılması talebinin yakından takip edildiğini söyledi. Uslu, konuya sıcak bakan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür etti.
RAYLI SİSTEMLER
BÖLÜMÜ ÖNEMLİ
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türkiye’de siyasi iktidarın son 10 yılda demiryolları yapımı ile ilgili DDY ayırdığı kaynaklar, hızlı tren projesi ile ilgili bundan sonra ki son 10 yılda da önemli gelişmelerin olacağı yönündeki açıklamalar yapıldığını belirtti. Bu konuda üretilen projelerden bir tanesinin de raylı sistemler olduğunu söyleyen Uslu; “Hızlı tren projesi kapsamında ilimizde de son bir ayda temel atmalar gerçekleştirildi. Son bir ayda temel atılırken Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, hızlı tren projeleri sona erdiğinde Türkiye’de 15 binin üzerinde işçinin istihdam edileceğini ifade etti. DDY yoğun bir işçi istihdamı ile karşı karşıya kalacak. DDY işçilerini istihdam ederken bundan sonraki süreçte de MYO Raylı Sistemler bölümünden, Meslek Liselerinin Raylı Sistemler bölümünü bitirenler tercih edilecek. İstihdam bu şekilde planlanıyor.” dedi.
AFYON’UN ÇOCUKLARI İSTİHDAM EDİLECEK
Muharrem Uslu, Afyonkarahisar’da AKÜ’nde ve Meslek Liselerinde Raylı Sistemler Bölümü’nün olmaması nedeniyle DDY istihdamından şehrin yeteri kadar pay alamayacağı gerçeğine dikkat çekti. Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak eksikliği hissedilen bu tespiti AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’la görüşerek teklifte bulunduklarını aktaran Uslu; “Sayın Rektörümüze bu teklifi ilk götürdüğümüzde kendisi konuya sıcak baktı. ‘Neden olmasın’ diyerek bizleri sevindirdi. Buna bağlı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze Meslek Liselerinde de bu bölümün açılmasını istedik. Onlarda sıcak karşıladılar. Biz taleplerimizi 2 yıldır takip ediyoruz. Gazi Endüstri Meslek Lisesi’nde ve AKÜ’de Raylı Sistemler Bölümünün açılması sağlandı. Bundan sonra DDY da istihdam ihtiyacı bu bölümden mezun olacak olan ilimizin çocukları ile sağlanacak.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme