• Haberler
  • Eğitim
  • Raylı Sistemler Alanı'ndaki Öğrenciler Kolay İş Buluyor

Raylı Sistemler Alanı'ndaki Öğrenciler Kolay İş Buluyor

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, alanlarından mezun olduktan sonra kolayca iş buluyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB ETÜ arasında 2019 yılında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü çerçevesinde Afyonkarahisar’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çalışmalar sürdürülüyor. 

Raylı Sistemler Alanı'ndaki Öğrenciler Kolay İş Buluyor

Gazi MTAL Müdürü Şakir Gökhasan, “Alan öğrencilerimize işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkânları sağlanmasında desteklerini esirgemeyen ATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e ve eğitim-öğretim faaliyetlerimizde destekleriyle yanımızda olan Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Miraç Sünnetci’ye teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Gökhasan, “Okulumuzda 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında açılan Raylı Sistemler Teknolojileri Alanı öğrencilerimiz, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren İşletmelerde Beceri Eğitimi dersini TCDD Taşımacılık A.Ş. 7. Bölge Müdürlüğü’ne ait Afyonkarahisar Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü ile Vagon Bakım Atölye Müdürlüğü’nde yapmaktadırlar. 

Raylı Sistemler Alanı'ndaki Öğrenciler Kolay İş Buluyor

Öğrencilerimiz öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve becerileri TCDD Taşımacılık A.Ş. atölyelerinde pekiştirerek işyerlerindeki organizasyon yapısını tanıma, iş disiplini kazanma, teorik bilgileri kullanabilme ve uygulamaya becerisi kazanma, takım ruhu içerisinde hareket ederek iş yapabilme alışkanlığı kazanma ve sektördeki teknolojik gelişmeleri takip edebilme imkânı kazanırlar” ifadelerini kullandı. 

Raylı Sistemler Alanı'ndaki Öğrenciler Kolay İş Buluyor

Gazi MTAL Müdürü Şakir Gökhasan, “Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz TCDD’de Teknisyen, Vagon Teknisyeni, Tren Teşkil işçisi olarak çalışmaktadırlar. Özel sektörde ise Kırıkkale Demiryolu Lojistik, Dinar Acarlar Vagon Sanayi işletmelerinde çalışabilmektedirler. 
Alanımızın açılışından itibaren her türlü yardım ve olanağı sağlayan TCDD Taşımacılık A.Ş. 7. Bölge Müdürlüğü’ne, Afyonkarahisar Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü ile Vagon Bakım Atölye Müdürlüklerine teşekkür ederiz.’’ şeklinde konuştu

Bakmadan Geçme