“Raporu hazırladık, Genel Merkez’e gönderdik”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken’in de katıldığı haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Yurdunuseven, bir basın mensubunun “AK Parti içindeki FETÖ bağlantıları hakkında bir çalışma yapıldı mı” sorusuna şöyle cevap verdi:“Bizden rapor istendi. Biz Genel Merkezimiz’in talimatı gereği raporumuzu Yönetim Kurulları, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel [&hellip]

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken’in de katıldığı haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Yurdunuseven, bir basın mensubunun “AK Parti içindeki FETÖ bağlantıları hakkında bir çalışma yapıldı mı” sorusuna şöyle cevap verdi:
“Bizden rapor istendi. Biz Genel Merkezimiz’in talimatı gereği raporumuzu Yönetim Kurulları, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinden tarama yaptık. Bu konudaki raporumuzu Genel Merkezimiz’e ilettik. Genel Merkezimiz ne talimat verirse o talimatı uygulayacağız.”
MİLLETİMİZ
DEVLETİNE SAHİP ÇIKTI
Yenikapı’da 7 Ağustos’ta gerçekleştirilen mitingin önemli olduğuna işaret eden Yurdunuseven, “Yenikapı Ruhu, bir olalım, diri olalım, birlik olalımdır. Millet için devlet için fiiliyat, devletimize, milletimize karşı bir hareket olduğunda bütün insanlar meydanlara dolabiliyor. Bu ruh, 15 Temmuz’da gerçekleşti. Herkes devletine, milletine sahip çıktı. Böyle bir şeyi Allah bir daha göstermesin, Türk Milleti gerekli cevabı vermiştir, verecektir” ifadelerini kullandı.
25 BİN KİŞİ KATILDI
Meydanları dolduran binlerce vatandaşın vatanına ve bayrağına sahip çıktığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, açıklamasına şöyle devam etti: “Pazar günü tüm yurt genelinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler mitingi’ düzenlendi. Afyonkarahisar’ımızda da çok şükürler olsun ki geniş bir katılımla gerçekleşti. Emniyet Müdürlüğünün verilerine göre 25 bin civarında vatandaşımız vardı. Meydanlar doluydu. Belki de Afyonkarahisar’da yapılan en büyük mitingdi diye düşünüyorum. Halkımız teveccüh etti ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle de halkımızın cesaretine ve ferasetine teşekkür ediyorum. 15 Temmuz akşamından başlayarak bu güne kadar devam eden 25’incisini tuttuğumuz nöbetlerde hiç eksiksiz ve hiçbir menfaat gözetmeden devletine, milletine, demokrasisine ve bayrağına sahip çıkmak adına tüm halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
VALİ YILDIRIM ZİYARET ETTİ
Yenikapı’da 5 milyon kişinin katıldığı mitingin birlik ve beraberliğin en güzel örneğin olduğunu dile getiren İl Başkanı Yurdunuseven, özellikle tüm siyasi partilerin ve tüm kesimlerin mitinge akın ettiğini hatırlattı. Yurdunuseven, “İstanbul Yenikapı meydanında 5 Milyon kişinin katılımıyla ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler mitingi’ gerçekleşti. Aynı zamanda Afyonkarahisar’da da geniş katılımlı bir miting oldu. Ben bu mitinge katılan özellikle Afyonkarahisar’daki tüm siyasi parti il başkanlarına teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir problem ve sıkıntı olmadan mitingi gerçekleştirdik. Bu birlik ve beraberlikten dolayı Sayın Valimiz Aziz Yıldırım, partimizi ve diğer siyasi partileri teşekkür ziyaretinde bulundu. Sayın Valimize de bu nezaketinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
ASKER ÜNİFORMASI
GİYMİŞ ŞEREFSİZLER
Asker üniforması giyen vatan hainlerinin milletin öz kaynakları ile alınan araç ve gereçlerle darbe girişimine kalktığını hatırlatan İl Başkanı Yurdunuseven, “Özellikle 15 Temmuz ve 16 Temmuz sabahına kadar geçen dönemde maalesef bu ülkenin imkanları ile maaş alan, üniformasını giymiş, bu ülkenin sahip olduğu tankı, silahı, araç ve gereci kullanarak millete karşı işgal eyleminde bulunmuş hainler var. Şerefli üniformanın içerisindeki şerefsiz insanlar, bizim iman dolu göğsü ile vatanını koruyan milletimize kurşun sıkarken, ben eminim ki o necip milletin yanında silahının olmasına rağmen askere bir kurşun bile atmamıştır. Sadece milletimiz darbeci teröristlere iman dolu göğsü ile karşı koymuştur. 16 Temmuz sabahı teslim olan askerlerin silahları orta yerde olmasına rağmen milletimiz askerimize silah doğrultmamıştır. Güvenliğimizi sağlayan tüm kolluk kuvvetlerimiz bizim canımızdır” dedi. >> Murat ARISOY’un Haberi

BELEDİYE PERSONELİMİZE TEŞEKKÜR
Demokrasi nöbetinin ilk gününden itibaren özverili bir şekilde çalışan Afyonkarahisar Belediyesi personeline teşekkür eden Yurdunuseven, “Afyonkarahisar Belediyemizin cefakar ve fedakar personeline teşekkür etmek istiyorum. Demokrasi nöbetlerinde akşam 20.00’den sabah 06.30 kadar hiçbir sıkıntıya yol açılmasına müsaade etmeden yerine getiren belediye personelimize teşekkür ediyoruz. Yine Afyonkarahisar Belediyesi olmak üzere meydanlara katılan ve ikramlarda bulunan tüm iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Meydanları dolduran ve hiç bir menfaat beklemeyen tüm halkımıza da tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme