• Haberler
  • Genel
  • 'Rantsal dönüşüm mağduru vatandaşların bugün değil de ne zaman yanında olacaksınız'

'Rantsal dönüşüm mağduru vatandaşların bugün değil de ne zaman yanında olacaksınız'

Afyonkarahisar’daki kentsel döşümde yaşanan sorunları eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Av. Gülizar Biçer Karaca, 'Kimden çekiniyorsunuz, bugün rantsal dönüşüm mağduru vatandaşlarımızın yanında olmayacaksanız, haklarını savunmayacaksanız ne zaman yanlarında olacaksınız? Ya vatandaşlarımızın çözümü için yanlarında olup gereğini yapın ya da Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın oyları ile oturduğunuz o koltuğu terk edin” dedi   Afyonkarahisar’a gelen CHP [&hellip]

Afyonkarahisar’daki kentsel döşümde yaşanan sorunları eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Av. Gülizar Biçer Karaca, “Kimden çekiniyorsunuz, bugün rantsal dönüşüm mağduru vatandaşlarımızın yanında olmayacaksanız, haklarını savunmayacaksanız ne zaman yanlarında olacaksınız? Ya vatandaşlarımızın çözümü için yanlarında olup gereğini yapın ya da Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın oyları ile oturduğunuz o koltuğu terk edin” dedi

Afyonkarahisar’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçar Karaca, başkanlığındaki 30 milletvekilinden oluşan heyet, DoubleTree By Hilton Otel’de basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, katılımcıları ağırlamaktan mutlu olduğunu aktardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Karaca, “Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın ekonomik buhran, hukuk buhranı ve salgın nedeniyle yaşadıkları sorunları dinlemek, CHP olarak çözüm önerilerimizi anlatmak, vatandaşlarımızın baskı ve korku nedeniyle dile getiremedikleri sorunlarına tercüman olmak için 30 milletvekili ve parti meclisi üyemiz, il başkanımız ve ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, ilçe örgütümüzün yöneticileri ile birlikte; sayın genel başkanımızın görevlendirmesi üzerine iki gün boyunca Afyonkarahisar ve 17 ilçesini karış karış dolaşacağız.” dedi.
“BÜYÜMEK ZENGİNLEŞMEK İÇİN
GEREKEN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ”
Yeni kuralları koyacaklarını yeni kadrolarla, yeni kurumları inşa edeceklerini aktaran Karaca, “Yepyeni ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle, hukuk devletini ve adaleti herkes için yeniden tesis edeceğiz. Ekonomiyi borçla şişirmek yerine, büyüme stratejimizin merkezine üretimi, üreterek büyümeyi zenginleşmeyi koyacağız. Ürettiğimizi milletimizle hakça paylaşılmasını sağlayacağız. Aile destekleri sigortasıyla, tüm vatandaşlarımız için asgari yaşam şartlarını sağlayacağız. ‘Hiçbir çocuğumuzu yatağa aç sokmayacağız.’ Ve son olarak, umutları yeniden yeşerteceğimiz bu güzel ülkede, doğayı tahrip etmeden ve ekonomik dengeleri bozmadan hızla büyümek zenginleşmek için gereken her türlü tedbiri alacağız.” ifadelerini kullandı.
“128 MİLYAR DOLARI KİME PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ”
Karaca, “Ne demişlerdi? Verin bu kardeşinize oyu ülkeyi uçurayım. Bakın nereye uçurmuşlar? Döviz uçmuş, faiz uçmuş, hayat pahalılığı uçmuş, işsizlik uçmuş, dükkanının kapısına kilit vuran esnafın sayısı uçmuş gitmiş, arazisini, traktörünü, ineğini tarım kredi kooperatiflerine, bankalara kaptıran çiftçilerin sayısı uçmuş gitmiş. Kayınpeder, damat bir olmuş, merkez bankası kasasındaki 128 milyar doları uçurmuşlar. Milletin 128 milyar doları gitmiş, hesap soran yok. Damadın at izi, it izine karıştı. Allah sonumuzu hayr eyleye deyip, kaçıp gitmesinden bu yana 87 gün geçti. 87 gündür soruyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan, milletin alın teri olan 128 milyar doları kime peşkeş çektiniz, 128 milyar dolar nerde, biz hesabını sormaya devam edeceğiz.” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZIN
OYLARI İLE OTURDUĞUNUZ
O KOLTUĞU TERK EDİN”
Afyonkarahisarlı vatandaşlara seslenerek dağ gibi birikmiş sorunlarının olduğunu bildiklerini ifade eden Karaca, kentsel dönüşüm konusuna da değinerek, “Ankara-Afyon-İzmir yüksek hızlı tren projesi, 11 haziran 2012 tarihinde imzalandı, koca koca laflarla yine vaatler yine sözler verildi, yeni yıl geldi ama hala Afyon-Ankara hızlı tren projesinin yüzde 75’lik bölümü bitirilemedi. Hızlı tren hayal oldu, biliyoruz. ‘Asri Mezarlıkta arazilerin metrekaresi bin 500 ile 2 bin lira arasında birim fiyatı ile satılırken, kentsel dönüşüm safsatası ile vatandaşın mülküne çökme projesi olan rantsal dönüşüm çalışmasında Mısri Mahallesinde, şehrin göbeğinde vatandaşın arsasının metrekaresine 400 lira fiyat belirliyorlar. İnsaf insaf insaf. Vatandaşımızın rantsal dönüşümde yaşadığı mağduriyeti biliyoruz. Ama Afyonkarahisar iktidar vekilleri, belediye başkanı göremiyor, duyamıyor, konuşamıyor. Çünkü saraydan korkuyorlar. Belediye başkanı da diyor ki, ‘Belediye olarak biz bu kentsel dönüşümün hiçbir noktasında yokuz’ diyor. Yani ‘Ben karışmıyorum’ diyor. Sonra halkın isyanını yatıştırmak için 400 lira metrekare birim fiyatını iki katına çıkaracağım diyor. Mezarlıkta metrekaresi 2 bin lira, şehir göbeğinde Mısri Mahallesinde 800 lira öyle mi sayın başkan? Bu fiyatın kat kat fazla olduğunu belediye başkanı bilmiyor mu? Elbette biliyor. O zaman soruyorum! Peki sayın başkan Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız size niye oy verdi? Sorunlarımızı çözsün diye. Peki kimden çekiniyorsunuz, bugün rantsal dönüşüm mağduru vatandaşlarımızın yanında olmayacaksanız, haklarını savunmayacaksanız ne zaman yanlarında olacaksınız? Ya vatandaşlarımızın çözümü için yanlarında olup gereğini yapın ya da Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın oyları ile oturduğunuz o koltuğu terk edin. Rantsal dönüşüm mağduru vatandaşlarımız sizlere sayın genel başkanımızın ayrıca selamlarını getirdim. Sayın genel başkanımız sorunuzu biliyor ve bu konuda Milletvekilimiz Burcu Köksal’a dedi ki, ‘Oradaki insanların hakkını hukukunu tek başına savunacaksın, tek başına. Yiğit bir insan olarak sonuna kadar savunacaksın. Biz de o insanların yanında olacağız her zaman.’ Bizler de bugün buradayız. Takipteyiz, halkı sahipsiz sananlara karşı daima halkın yanlarındayız.” ifadelerine yer verdi.
“DEVLET MÜZESİ, ‘SAHİBİNDEN.COM’ SİTESİNE SATIŞA ÇIKARILMIŞ”
Arkeoloji Müzesi’nin sahibinden.com’da satışa çıkarıldığını ifade eden Karaca, “Bir devlet müzeniz vardı. Tarihi eserleri, Afyonkarahisar ilimizin hafızasını barındıran bir müze. 2011 yılında TOKİ tarafından yapılacak olan Afyonkarahisar Müze Kompleksi karşılığında mevcuttaki Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi TOKİ’ye devrediliyor. Arsası TOKİ tarafından özel bir şirkete satılan devlet müzesi, “sahibinden.com” sitesine satışa çıkarılmış. Yeni müze bitmemiş, mevcut müze boşaltılamamış. Oysa yıllar önce Afyonkarahisar’ın bir heykeli çalınarak yurtdışına kaçırıldı. Şimdi ülkeye getirildi ama Afyonkarahisar toprakları ile buluşamıyor. Ankara’da bekliyor. Çünkü Afyonkarahisar’da bir müze bırakılmadı. İşte size yeni bir yandaşa rant projesi daha. Pes doğrusu diyoruz, bu ülkenin gerçek sahiplerinin halk olduğunu, bu müzenin ve müzenin içinde bulunduğu arsanın gerçek sahiplerinin binlerce yıllık tarihin özneleri olan Afyonkarahisarlılar olduğunu hatırlatıyoruz. Cumhuriyetin kurulduğu, şehit kanları ile her bir metrekaresi sulanan bu şanlı topraklar bilinsin ki sahipsiz değil, satılık hiç değil.” diye konuştu.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

“İl Başkanının kişisel görüşüdür, CHP’nin kurumsal görüşünü temsil etmiyor”

Toplantıda Kocatepe Gazetesi muhabirinin, “Afyonkarahisar gibi muhazakar, milliyetçi bir şehir de partinizin İl Başkanı Kabe’ye hakaret eden LGBT’yi savunup Diyanet İşlerini kınayan bir tweet attı. İl Başkanı daha öncede İmam hatiplerin kapatılması ve Demirtaş’a özgürlük demişti. LGBT ile ilgili basında çıkan haberler ve gelen tepkiler sonucu Sayın İl Başkanı bu twittini sildi. İl Başkanınızın görüşü Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşü müdür?” sorusuna cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, “Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşleri, Sayın Genel Başkanımız ve Parti Sözcümüz tarafından tüm kamuoyu ile açıkça paylaşılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşünün ne olduğu her yerde açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Sayın İl Başkanımızın bu değerlendirmeleri kendi kişisel görüşünü yansıtmakta olup, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal görüşünü temsil etmemektedir.” ifadelerini kulandı.

Esnafı ziyaret ettiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar’da esnaf ziyaretinde bulundu. CHP’li Karaca başkanlığındaki milletvekillerinden oluşan heyet, Afyonkarahisar’da Anıtpark çevresi ve Uzunçarşı’daki esnafı ziyaret etti.

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme