Rant için değil, yatırım için buluştuk

Afyon Girişim AVM ve Hizmet İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. Hüseyin Karacak ve Başkan Yardımcıları’nca yapılan ortak açıklamada, çok amaçlı modern çizgide bir alışveriş ve aktivasyon merkezi yapılmasının planlandığı bildirildi. Açıklamada, talep edilmesi halinde aldıkları arsanın aynı değer üzerinden Afyonlu şahıs, şahıslara, kuruluşlara devir edilebileceği kaydedildi Afyon Girişim AVM ve Hizmet İşletmeciliği A.Ş. Başkanı [&hellip]

Rant için değil, yatırım için buluştuk

Afyon Girişim AVM ve Hizmet İşletmeciliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. Hüseyin Karacak ve Başkan Yardımcıları’nca yapılan ortak açıklamada, çok amaçlı modern çizgide bir alışveriş ve aktivasyon merkezi yapılmasının planlandığı bildirildi. Açıklamada, talep edilmesi halinde aldıkları arsanın aynı değer üzerinden Afyonlu şahıs, şahıslara, kuruluşlara devir edilebileceği kaydedildi

Afyon Girişim AVM ve Hizmet İşletmeciliği A.Ş. Başkanı H. Hüseyin Karacak, Başkan Yardımcıları Orhan Sevim, Ömer Aktan imzasını taşıyan açıklamada; şehrin kalkınması ve gelişmesi için gerekli girişimciliği motive etmek, değişik esnaf gruplarını, işadamlarını, serbest meslek sahiplerini bir araya getirmek, büyük ölçekli yatırımlarda gerek duyulan sermaye, emek, tecrübe, görüş birikimini var etmek için yola çıkarak, ortaklık kurdukları belirtildi.
AFYON GİRİŞİM GEREĞİNİ YAPTI
Bu ortaklığın kurulurken aylar süren bir çaba ve gayret harcandığına dikkat çekilen açıklamada; “Çok sayıda tüzel ve bireysel kişilerle görüşülmüştür. Çatı oluştuktan sonra da resmi hüviyeti 120 ortaklı bir anonim şirket Afyon Girişim A.Ş. kurulmuştur. Sadece bu şirketin kurulabilmesi şehrimiz için büyük bir kazanımdır. Bilindiği üzere mülkiyeti Afyonkarahisar Belediyesine ait Güven evler Mahallesi’nde bulunan toplam 70.000 metrekare civarındaki arsadan sadece l parsel nolu 29.331,29 metrekare alana sahip ticari arsa vasıflı gayrimenkul arsa satışı ihalesine 27 Şubat tarihinde katılmıştık. Arsa satışı onayı ilgili idarece onaylanmıştır. Bu satışla ilgili çok değişik konular speküle edilmektedir. Bu satış ile tarafımızdan ve ilgili idareden hiçbir şey kurgulanmamıştır. İhaleye katılım usul ve kaideleri kanunlar ile belirtilmektedir. Afyon Girişim A.Ş. de bu kanunlar ve usuller çerçevesinde gerekli bütün mücbir koşulları yerine getirerek ihaieye katılmıştır.” denildi.
İSTENİRSE DEVİR EDİLEBİLECEK
Alınan arsa üzerinde şehre yakışacak ve sembol olması arzu edilen çok amaçlı modern çizgide bir alışveriş ve aktivasyon merkezi yapmanın hedeflendiği açıklamada; “Şu günlerde durağanlaşan şehrimiz ekonomisine de bir canlılık, motivasyon katmayı düşündük. Yıllara sari olmak üzere yaklaşık 130.000.000,00 TL lik bir yatırım öngörülüp gerekli finans- öz kaynak yeterliliğinide sağlamış bulunmaktayız. Şirket olarak sevindiğimiz en önemli konu; Yıllardır Afyon’da sadece arsa alımı ve konut yapmak üzere birleşen ortaklıklar yerine ortak bir sınai yatırımı, bir endüstri yatırımı, bir ticari faaliyet yatırımı yapmak üzere bir araya gelinen ortaklıktır. İnşallah Afyon Girişim A.Ş. örnek olur. Birçok gruplar, ortaklıklar ortaya çıkar. İlimizin gelişmesine katkıda bulunur. Bundan başkacada amaç ve gayemiz yoktur. Afyon halkımız bizi olumlu eleştirip duasını eksik etmesinler. Bizler eğer istenilirse aldığımız arsayı aynı değer üzerinden Afyonlu şahıs, şahıslara, kuruluşlara ve herkese devir eder, yolunu da açık etsin deriz.” ifadeleri kullanıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme