• Haberler
  • Genel
  • Ramazanlık hurmalar geldi – Kocatepe Gazetesi

Ramazanlık hurmalar geldi – Kocatepe Gazetesi

Ramazan ayının gelmesiyle hurmalar piyasaya çıktı. Baharatçı esnaflar iftarlık çeşitleri satışa sundu. Hurma ve zeytin ile oruç açmak sünnet olduğu için vatandaşlar evlerinde hurma ve zeytin bulundurmaya çalışıyorlar Baharatçı ve çaycı esnaflar Ramazanlık hurmaları ve diğer ramazan erzaklarını getirdiler. Kimisi hurmalarını sergiliyor kimisi 'çay Ramazan’da özellik ister' diyerek özel çay karışımı yapıyor. Çay denince Afyonkarahisar'da [&hellip]

Ramazanlık hurmalar geldi

Ramazan ayının gelmesiyle hurmalar piyasaya çıktı. Baharatçı esnaflar iftarlık çeşitleri satışa sundu. Hurma ve zeytin ile oruç açmak sünnet olduğu için vatandaşlar evlerinde hurma ve zeytin bulundurmaya çalışıyorlar

Baharatçı ve çaycı esnaflar Ramazanlık hurmaları ve diğer ramazan erzaklarını getirdiler. Kimisi hurmalarını sergiliyor kimisi ‘çay Ramazan’da özellik ister’ diyerek özel çay karışımı yapıyor. Çay denince Afyonkarahisar’da akla gelen isimlerden Erçolak çay ve kahve pazarı işletmecisi Hüseyin Erçolak müşterilerine özel olarak çay karışımı yapıyor. Çayın Ramazan ayında özel olduğunu belirten Erçolak “Sadece Ramazan Ayına özel olarak yaklaşık 20 yıldır müşterilerimize yerli ve ithal çaylardan güzel bir karışım yapıyoruz. İnsanlar Ramazan Ayında özel olarak tatlar ister. Çay zaten bize özel olan bir şey Ramazan ayında da ağız tadı gerektiriyor” dedi.
Kamburoğlu Baharat Ltd. Şti. Merkez Yetkilisi Metin Çankır ve Şube Yetkilisi Faik Çelebi yaptıkları açıklamada Ramazan Ayı için gelen ürünlerini, fiyatlarını ve fiyat esneklikleri hakkında bilgi verdiler. Gelen ürünleri ve fiyatlarını şöyle sıraladılar. Çelebi ve Çankır, “Hurma çeşitlerinde fiyatlar 4 TL ile 25 TL arasında, ceviz çeşitleri 10 TL ile 25 TL, incir çeşitleri 8 TL ile 10 TL, kayısı kurusu çeşitleri 7 TL ile 12 TL, tatlı çeşitleri 1,5 TL ile 7 TL ve bamya çeşitlerinde de 30 TL ile 50 TL arasında satışa sunuldu. Ramazan ürünleri olarak bilinen bu saymış olduğumuz ürünlerde en çok satılanlar kategorisinde yerini korumaktadır” diye konuştu.
Çelebi ve Çankır, “Geçen sene ile bu sene arasında pek bir fark yok. Geçen sene 1,25 TL ye sattığımız Kemalpaşa tatlısı, bu sene 1,5 TL veya geçen sene 4 TL olan hurma bu sene ramazan ayı satış fiyatımız 4,5 TL olarak satıştadır. Afyonkarahisar’da yaşayan insanlarımızın ortalamaya bakılırsa pek yüksek değil. Ondan dolayı da fiyatlarımız nerdeyse aynıdır. Fiyatlarımızda esneklik var, yok değil. Esnekliği de yüzdeli rakamlara dökmemiz gerekirse ortalama % 5 civarına geliyor. Bu sadece birkaç ürün için geçerli. Görüldüğü gibi fi-yatlarımız geçen seneye oranla neredeyse aynıdır” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme