• Haberler
  • Genel
  • Ramazan'ı sağlıklı geçirmek kişinin elinde

Ramazan'ı sağlıklı geçirmek kişinin elinde

Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Hakan Ural, çok ufak çaplı alışkanlıkların değiştirilmesi halinde, daha sağlıklı ve rahat bir Ramazan geçirmenin mümkün olacağını kaydetti Diyetisyen Hakan Ural, Ramazan'ın ayında başlayan oruç tutma ile günlük beslenme alışkanlıklarının değişime uğradığına dikkat çekti.ÇEŞİTLİ RAHATSIZLIKLARA ZEMİN HAZIRLANDI Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Hakan Ural konu hakkında bilgi verdi bilgi verdi. Ural, Ramazan [&hellip]

Ramazan’ı sağlıklı geçirmek kişinin elinde

Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Hakan Ural, çok ufak çaplı alışkanlıkların değiştirilmesi halinde, daha sağlıklı ve rahat bir Ramazan geçirmenin mümkün olacağını kaydetti

Diyetisyen Hakan Ural, Ramazan’ın ayında başlayan oruç tutma ile günlük beslenme alışkanlıklarının değişime uğradığına dikkat çekti.
ÇEŞİTLİ RAHATSIZLIKLARA ZEMİN HAZIRLANDI
Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Hakan Ural konu hakkında bilgi verdi bilgi verdi. Ural, Ramazan öncesinde en az üç ana öğün şeklinde olan beslenme düzeninin yerini, sahur ve iftar olmak üzere iki öğüne bıraktığını belirtti. Ural; “Bu öğünlerde de aşırı besin tüketimi veya sahurlarda sadece su içip tekrar uyumak gibi alışkanlıklar sonucu çeşitli rahatsızlıklara zemin hazırlamaktayız. Bu tür sıkıntılardan kurtulmak için çok ufak çaplı alışkanlıklarımızı değiştirerek, daha sağlıklı ve rahat bir Ramazan geçirmemiz mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.
SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN
Diyetisyen Hakan Ural, hava sıcaklığı ve gün boyu su içememekten kaynaklanan su ve mineral kayıplarını yerine koyabilmek için, iftar ve sahur arasında yaklaşık 2 – 2,5 litre sıvı alımına yeterli önem verilmesini önerdi. Ural; “İftarda bir seferde büyük porsiyonların yerine, birer saat aralıklarla küçük porsiyonlar halinde beslenin. Yemeklerden sonra şerbetli, yağlı tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılara ya da dondurmaya yer verin. Sahurda gün boyu tok tutması amacıyla tam tahıllı buğday ekmeği, yumurta, peynir, süt, çorba gibi çok ağır olmayan gıdaları tercih edin. Ramazan ayı boyunca karşılaşılabilecek bir sorun olan kabızlığı önlemek için, kepekli tahıllar, meyveler gibi posa içeriği yüksek olan besinleri tüketin. İftardan sonra sindirime yardımcı olduğu ve kabızlığı önlediği için kısa mesafeli yürüyüşler yapın.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme