• Haberler
  • Genel
  • Ramazan'dan sonra beslenmeye dikkat – Kocatepe Gazetesi

Ramazan'dan sonra beslenmeye dikkat – Kocatepe Gazetesi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Ramazan'dan sonra nasıl beslenilmesi gerektiğini açıkladı. Akgün, günde 2-3 litre su tüketilmesine devam edilmesini önerdi İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Ramazan'dan sonra da beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Akgün, 'Günde 2-3 lt su tüketmeye gayret edin. Vücudunuzda sıvı kaybı yüzünden meydana gelmiş zararları tedavi etmenize, tok kalmanıza [&hellip]

Ramazan’dan sonra beslenmeye dikkat

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Ramazan’dan sonra nasıl beslenilmesi gerektiğini açıkladı. Akgün, günde 2-3 litre su tüketilmesine devam edilmesini önerdi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Ramazan’dan sonra da beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Akgün, “Günde 2-3 lt su tüketmeye gayret edin. Vücudunuzda sıvı kaybı yüzünden meydana gelmiş zararları tedavi etmenize, tok kalmanıza ve kabızlık problemlerinin çözülmesine yardımcı olur. Kahve ve(veya) çay yerine bitki çaylarını tercih ediniz. Gün içinde, lezzetli meyve çaylarını içebilir, bunun dışında sindirime yardımcı bitki çaylarından faydalanabilirsiniz” dedi.
AZ AZ VE SIK
BESLENİN
Az az ve sık beslenilmesi gerektiğini ifade eden Akgün, “Ramazan süresince yavaşlayan metabolizmanız için öğünlerinizi atlamamak ve ara öğünlerinize özen göstermek önemlidir. Öğün atlamamak metabolizmanızı hızlandırır, sindirim ve boşaltım sorunlarını azaltır. Ara öğünlerin düzenli yapılması ana öğünlerde fazla yemeği önler ve bu da kilo kontrolünü sağlar.
Sebze ve meyve tüketiminizi artırınız. Yemeklerinizi az yağ ile pişirin ve sıvı yağ kullanınız. Kızartma ve kızartılmış ürünlerden kaçınınız” diye konuştu.
HAREKETİ İHMAL ETMEYİN
Akgün, şöyle devam etti:
“Fiziksel aktivitenin artırılması kalori yakmanın yanı sıra Ramazan’da yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırır. Bununla beraber, aktivite sırasında salınan serotonin kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. Kan dolaşımının hızlanması sayesinde sindirim ve boşaltım kolaylaşır. Ramazan Bayramı, bir diğer adıyla da şeker bayramı; türlü türlü tatlıların ve elbette beraber yenilen ağır yemeklerin habercisi. Bu yiyecekler kilo kazanımıyla birlikte bir çok sağlık problemlerine, iştah artışına neden olabilir. Bayramda sıkıntı yaşamamak için öncelikle, tatlı yiyeceklerin porsiyonunu azaltınız ve sütlü tatlıları tercih ediniz. Tatlı ihtiyacınızı bastırmak için kuru meyveleri tercih ediniz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme