• Haberler
  • Genel
  • Ramazan’da “paylaşmanın tam sırası” – Kocatepe Gazetesi

Ramazan’da “paylaşmanın tam sırası” – Kocatepe Gazetesi

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dernek, Ramazan ayında “Paylaşmanın tam sırası” başlıklı bir kampanya başlatıyor Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, Afyonkarahisar’daki basın mensuplarıyla, Erkmen’de bir araya geldi. Dernek Şube Başkanı Celaleddin Soner’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Dernek’in Ramazan ayı ve Kurban Bayramı’nda yapacağı etkinlikler duyuruldu.İFTAR YEMEĞİ [&hellip]

Ramazan'da "paylaşmanın tam sırası"

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dernek, Ramazan ayında “Paylaşmanın tam sırası” başlıklı bir kampanya başlatıyor

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi yöneticileri, Afyonkarahisar’daki basın mensuplarıyla, Erkmen’de bir araya geldi. Dernek Şube Başkanı Celaleddin Soner’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Dernek’in Ramazan ayı ve Kurban Bayramı’nda yapacağı etkinlikler duyuruldu.
İFTAR YEMEĞİ VERİLECEK
Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Dernek Başkanı Celaleddin Soner, “Geçen yıl ortalama 400 kişiye her gün iftar yemeği verdik. Çok fazla sayıda mağdura giyecek yardımında bulunduk. Bu sene de nasip olursa yine aynı iftar çadırını kuruyoruz. Mağdurlarımıza iftar yemeği takdim edeceğiz. Kurban Bayramı’nda et yardımlarımız devam ediyor” dedi.
FAAL BİR DERNEK
Kimse Yok Mu Derneği’nin faal bir dernek olduğuna dikkat çeken Soner, “Sünnet şölenimiz oldu, 50 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Giyim mağazamız, İyilik Merkezimiz faal vaziyette. Uluslararası platformda su kuyusu çalışmalarımız devam etmektedir. Arzu eden hayırseverlerin desteğiyle özellikle Afrika’da su kuyuları açmaktayız, Kömür yardımı, evlendirme yardımı gibi yardımlarımız da devam ediyor. Derneğimiz Afyonkarahisar şubesinin 2011 yılındaki yardım miktarı 469 bin civarında nakdi yardım, 451 bin lira civarında da ayni yardım dağıtıldı” diye konuştu.
70 ÜLKEDE TEMSİLCİLİK VAR
Yardımseverlerin desteğinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Soner, “Derneğimiz, yardım bekleyenlerin çağrısı üzerine, derneğimizin koşturmasıyla yardım yapan hayırseverlerle hayırseverleri birleştiren bir organizasyon. Ülke çapında 30 şubemiz vardır. Ayrıca uluslararası olarak da 70 ülkede temsilcilimiğiz vardır. Kamu yararına çalışan bir dernektir. Derneğimiz, yaptığı faaliyetlerden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü’nü almıştır. Derneğimiz ilimizde de mağdurlara sağlık, eğitim yardımları, Ramazan ve Kurban Bayramları’nda yardımlar gibi organizasyonlar yapmaktadır. Tabii bu yardımlarımızın, mağdurların durumuna göre sayısı ve miktarı değişmektedir” diye konuştu. (Kocatepe)

Yardımlar nasıl ulaştırılacak?

Kimse Yok Mu Derneği’nin Ramazan ayı kampanyası “Sahur, iftar arası.. Paylaşmanın tam sırası” sloganıyla yürütülecek. Yurtiçinde 70 bin kumanyayı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefleyen Dernek’e destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlar için farklı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemler, şöyle sıralanıyor:
-ramazan.kimseyokmu.org.tr internet adresi
-214 16 00 ve 214 22 44 numaralı telefonlar
-03İFTAR yazıp 5777’ye kısa mesaj gönderilmesi suretiyle 5 liralık yardım
-70 liralık kumanya paketi
-80 liralık bayramlık paket.

Afyon’a Lojistik Merkez kuruluyor

Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi, Afyonkarahisar’da bir Lojistik Merkezi kurmaya hazırlanıyor. Lojistik Merkez’de, Dernek’in arama-kurtarma ekibinin eğitimi de sağlanacak

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Celaleddin Soner, Dernek Genel Merkezi’nin Afyonkarahisar’a Lojistik Merkez kurmak için çalışmalara başladığını söyledi. Kapsamlı bir proje olarak düşünülen Lojistik Merkezi hakkında bilgi veren Soner, “Yer temini konusunda Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve Defterdarımız Mustafa Ceylan’ın büyük desteğini görmekteyiz. Yer temini işlemi hallolduktan sonra o müjdeyi de sizinle paylaşmak istiyoruz” dedi.
GENİŞ KAPSAMLI OLACAK
Soner, bölgesel bir merkez olarak tanımladığı Lojistik Merkez hakkında şu bilgileri verdi:
“Allah muhafaza bir afet durumunda buradan çevre illere lojistik destek sağlanacak. Büyük çaplı depolarımız olacak, gıda yardımı, giyim yardımı, acil ne varsa o. Aynı zamanda Kimse Yok Mu Derneği’nin AKUT benzeri Asya diye arama-kurtarma yapılanma ekibi var. Onun eğitim merkezi burada olacak. İlave birtakım sosyal üniteler olmasını düşünüyoruz. Yerimiz şekillenirse, yeri ve projeyi tekrar detaylı bilgi vereceğiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme