• Haberler
  • Gündem
  • Ramazan'da ikindi sohbetleri başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Ramazan'da ikindi sohbetleri başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da bir Ramazan ayı geleneğine dönüşen 'Ramazanda İkindi Sohbetleri' bu yıl da Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde namı diğer (Taş Medresede) ikindi namazının akabinde her akşam saat 18:00'de başlayacak. Bu yıl toplam Ramazan sohbeti 27 gün olarak planlandı.İLK SOHBETİ ÇOBAN YAPACAKEnsar Vakfı Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Afyonkarahisar'da Ramazan ayında bu yıl altıncısının yapılmasıyla geleneksel [&hellip]

Afyonkarahisar’da bir Ramazan ayı geleneğine dönüşen “Ramazanda İkindi Sohbetleri” bu yıl da Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde namı diğer (Taş Medresede) ikindi namazının akabinde her akşam saat 18:00’de başlayacak. Bu yıl toplam Ramazan sohbeti 27 gün olarak planlandı.
İLK SOHBETİ ÇOBAN YAPACAK
Ensar Vakfı Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Afyonkarahisar’da Ramazan ayında bu yıl altıncısının yapılmasıyla geleneksel hale dönüşen “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” programını Ramazan ayının manevi ikliminden yararlanılması amacıyla düzenlediklerini belirtti. Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi’nce altı yıldır Ramazan ayında düzenlenen “Ramazanda İkindi Sohbetleri” programında ilk sohbeti İl Müftüsünün yapması adet haline gelmişti. Bu yıl ilk sohbete “Tarihimiz de ve Kültürümüzde Belediye Hizmetleri” başlıklı sunumu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yapacak. Ramazan ayının ikinci günü ise İl Müftüsü Şükrü Kabukçu “Ramazan ve İsraf” başlığında konuşacak. Daha sonra; İlim Yayma Cemiyeti’nden Ahmet Balı “İslam’da Davet”, Ensar Vakfı Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler “Kudüs’e Sahip Çıkmak” AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayp Özdemir “İnfak ve Tüketim Ahlakı”, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş “İhtiyaç- Tüketim İlişkilerinin Dönüşümü ve İslami Duruş” başlıklarında sohbet verecekler.
AKADEMİSYENLER DE
SOHBET SUNUMU YAPACAK
İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk “Ümmetin Yetimleri” konulu sohbeti 22 Mayıs Salı günü verecek. Ertesi gün İl Müftü Yardımcısı M. Ali Özer tarafından “İslam Dininde İtidal” konulu sohbeti sunacak. AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Kenan Özçelik “Klasik Türk Edebiyatında Ramazan” AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. A. Ayhan Koyuncu “Türkiye de İslamcılık Düşüncesi” Emekli İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu “İslam Hukukunda Feri Delillerin İşlevi” başlığında konuşacaklar. AKÜ Hukuk Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Hatipoğlu “Adaletin Tesisinde ilk Aşama: İnsanın Kendisine Adil Olması” AKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Kemalettin Conkar  AKÜ Rektör Yardımcısı İsa Sağbaş tarafından “İslam Ülkelerinin Ekonomik Yapısı” başlıklı sohbet verilecek.
SOHBET PROGRAMINDA ZENGİN İÇERİK
1 Haziran Cuma günü Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader tarafından “Namazla Diriliş” sohbeti gerçekleştirilecek. 2 Haziran Cumartesi günü Semerkant Derneği’nden Fatih Elibol “Ramazan-ı Şerif ve İsar” başlıklı sunum yapılacak. 3 Haziran Pazar günü ise “”Sağlık ve Zaman İsrafı” başlığında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak sohbet yapacak. EPDK Üyesi Fazıl Şenel, “Dil, Tarih ve Coğrafya Ekseninde Kültürümüzün Kodları” başlıklı sunum yapacak. Hayrat Vakfı’ndan Mesut Hizarcı “Bir İnkâr Akımı: Deizm” konusunu anlatacak. Cihannüma Derneği’nden Osman Doğan “Kur’an ve Sünnette Duygu Eğitimi” AKÜ Eğitim Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Gültekin “Gençlerimizi Kuşatan Tehlikeler ve Çözüm Yolları” başlığında konuşacak. Emekli Öğretmen Fehmi Sağbilge “Hz. Peygambere Sesleniş: Naatlar” başlıklı sohbeti yapacak. AKÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri; Dr. Ekberşah Ahmedi “Din Referanslı Şiddetin Sosyo-Politik Analizi” Dr. Orhan Musahanoğlu “Şemal-i Muhammediye’de Ramazan” Dr. Fatih Çakmak “Kur’an Eğitimi” konusunda sunum yapacaklar.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme