Ramazan'da gönüller yapalım – Kocatepe Gazetesi

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Ramazan ayı dolayısıyla açıklama yaptı. Kabukçu, 'Ramazan, gönüllerin inşa edildiği bir zaman dilimidir. İbadetlerin en önemli özelliklerinden birisi de toplumda gönülleri bir araya getirmesidir. Başkanlık olarak her yıl ramazan ayında bir ana tema işlenmektedir. Bu yıl da  Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman  konusu ağırlıklı olarak işlenecektir. Toplumda gönüllerin [&hellip]

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Ramazan ayı dolayısıyla açıklama yaptı. Kabukçu, “Ramazan, gönüllerin inşa edildiği bir zaman dilimidir. İbadetlerin en önemli özelliklerinden birisi de toplumda gönülleri bir araya getirmesidir. Başkanlık olarak her yıl ramazan ayında bir ana tema işlenmektedir. Bu yıl da  Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman  konusu ağırlıklı olarak işlenecektir. Toplumda gönüllerin inşası için her bir fert üzerine düşeni yapmalıdır. Kırılan kalplerin tamiri için, akrabalık, komşuluk ve dostlukların daha kuvvetli olması için Ramazan ayını bir fırsat bilmeliyiz” dedi.
Kabukçu şöyle devam etti:
“Ramazan arınma ayıdır: İbadetler bizi günahlarımızdan temizler. Oruç ibadeti kendisine riyanın karıştırılmadığı bir ibadettir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) oruç ibadetini kalkan olarak tarif etmişlerdir. Oruç, yani imsak ile kişi, bir ay boyunca kendini manevi bir eğitimden geçirir. 2016 yılı için Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulunun tespit ettiği sadaka-i fıtır miktarı 15.00 TL’dir. Bu miktar asgari olandır. Ramazan ayı Kur’an mevsimi olduğundan mutlaka bir mukabele iklimine sığınalım. Kur’an’ın verdiği mesajlar, bizim kendi nefsi eksikliklerimiz, toplum ve ümmet adına da Kur’an-ı Kerim’e karşı sorumluluklarımız konusunda değerlendirme yaparak manevi kazancımızı artırmaya çalışalım.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme