• Haberler
  • Genel
  • Ramazan’da engellileri unutmayalım – Kocatepe Gazetesi

Ramazan’da engellileri unutmayalım – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da, engellilerle ilgili faaliyet yürüten iki dernek, ortak çağrı yaparak Ramazan ayında ihtiyaç sahibi engellilerin unutulmamasını istedi Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Öznur Barutçu, Ramazan ayıyla birlikte engellilerin ihtiyaçlarının da arttığını söyledi. Barutçu, “Afyonkarahisar’daki hayırsever işadamları ve hayır yapan herkesten, tanımadıkları eli tutmalarını istiyorum” dedi. DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞILMALIBarutçu, dernek olarak az kişiye [&hellip]

Ramazan'da engellileri unutmayalım

Afyonkarahisar’da, engellilerle ilgili faaliyet yürüten iki dernek, ortak çağrı yaparak Ramazan ayında ihtiyaç sahibi engellilerin unutulmamasını istedi

Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Öznur Barutçu, Ramazan ayıyla birlikte engellilerin ihtiyaçlarının da arttığını söyledi. Barutçu, “Afyonkarahisar’daki hayırsever işadamları ve hayır yapan herkesten, tanımadıkları eli tutmalarını istiyorum” dedi.
DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞILMALI
Barutçu, dernek olarak az kişiye yardım yapabildiklerini ancak ihtiyacı olan engelli sayısının fazla olduğunu hatırlatarak “Bizim de elimizden tutulursa hep birlikte birçok ihtiyaç sahibi ve engellilerin elinden tutacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
“YÜZLERİ GÜLDÜRELİM” ÇAĞRISI
Öznur Barutçu, tüm Afyonkarahisarlılar’ı yardım konusunda duyarlı olmaya davet ederek şu ifadeleri kullandı:
“Yardımlarınız, sizin vicdanınızı sevindirecek. İhtiyaç sahibi arkadaşlarımızın da yüzleri gülecek. Bu yüzleri hep birlikte güldürelim.”
ASIL SIKINTI KIRSALDA
Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Erkan Civan ise, Afyonkarahisar merkezde büyük bir sıkıntının olmadığını, asıl merkeze bağlı köylerde sıkıntı yaşandığını belirtti. Civan, “Afyon’daki arkadaşlarımız Belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile yardım derneklerinden destek görüyor. Ama kırsaldaki, merkeze bağlı belde ve köylerdeki arkadaşlarımız buraya gelemiyor. Bizim amacımız, öncelikle onların evlerine yardım ulaştırmak” dedi.
GIDA VE ERZAK YARDIMI BEKLENİYOR
Yardımların, Ramazan ve Bayram ihtiyacını karşılayacak erzak olmasını talep ettiklerini belirten Civan, “Ramazan ve Bayram dolayısıyla daha çok erzak ve gıda yardımı bekliyoruz. Vatandaşlar, Yoğurt Pazarı’ndaki Spastik ve Ortopedik Engelliler Derneği’ne yardımlarını bırakabilirler” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme