• Haberler
  • Genel
  • Ramazan’a özel ikindi sohbetleri – Kocatepe Gazetesi

Ramazan’a özel ikindi sohbetleri – Kocatepe Gazetesi

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Durgut, “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” isimli bir program organize ettiklerini açıkladı Şube Başkanı İbrahim Durgut, Ramazan bereketinden yararlanmak amacıyla düzenledikleri ikindi sohbetlerinin İmaret Camii yanındaki Taş Medrese'de gerçekleşeceğini söyledi. Durgut, Ramazan ayı boyunca her akşam saat 18.00’de başlayacak olan sohbet konuşmacıları ve konularının farklı olacağını belirtti. Durgut, ikindi sohbetlerine tüm [&hellip]

Ramazan'a özel ikindi sohbetleri

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Durgut, “Ramazan’da İkindi Sohbetleri” isimli bir program organize ettiklerini açıkladı

Şube Başkanı İbrahim Durgut, Ramazan bereketinden yararlanmak amacıyla düzenledikleri ikindi sohbetlerinin İmaret Camii yanındaki Taş Medrese’de gerçekleşeceğini söyledi. Durgut, Ramazan ayı boyunca her akşam saat 18.00’de başlayacak olan sohbet konuşmacıları ve konularının farklı olacağını belirtti. Durgut, ikindi sohbetlerine tüm halkın davetli olduğunu belirtti.
İLK SOHBETİ MÜFTÜ YAPACAK
28 Haziran Cumartesi günü Ramazan ayının ilk ikindi sohbetinde Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen “Kuran Ayı Ramazan” başlıklı bir konuşma yapacak. 29 Haziran Pazar günü ise, İslami İlimler Fakültesi’nden Yardımcı Doçent. Eyüp Kurt “Manevi Hayatımızda Ramazan” başlıklı konuşma yapacak. Sırasıyla; Altınoluk Muradiye Vakfı’ndan Şakir Celayir “Ramazan ve Nefis Tezkiyesi”, Semerkand Vakfı’ndan Fatih Elibol “Ramazan ve Kardeşlik”, İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu “Kuran ve Tefsir”, İslami İlimler Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Abdulkadir Macit “Sorumluluklarımız”, İslami İlimler Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Emin Uz “Hz. Peygamberin Örnek Şahsiyeti”, İslami İlimler Fakültesi’nden Enes Taş “İslam İlim Anlayışı”, Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. Kasım Turhan “Ramazan ve Önemi”, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak “İftar Soframızın Sağlığı”, İslami İlimler Fakültesi’nden Yardımcı Doçent Fatih Çakmak “İslamın Öngördüğü İnsan Modeli” konularında konuşacaklar.
RAMAZANA ÖZEL KONULAR
9 Temmuz Çarşam akşamı saat 18.00’de İslami İlimler Fakültesi’nden Yardımcı Doçent Ersan Özten “Günah ve Tevbe”, 10 Temmuz Perşembe akşamı ise Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Karakaş “Tüketim Toplumu ve Oruç”, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Mustafa Güler “Gedik Ahmed Paşa’dan Günümüze Külliye ve Ramazan”, İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Nureddin Erim’den “Ramazan ve Kuran”, Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Hilmi Uçan “Ramazan Orucu ve Ahlak”, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden Doç. Dr. Kamil Güngör “İnsanın Görünmeyen Yönü”, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı “İslam ve İnsan Hakları”, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, “Kuran ve Sünnette İnsan”, Hayrat Vakfından Mesut Hızarcı “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber”, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu “Ramazan ve Sağlık”, AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir “İş Ahlakı”, İlim ve Araştırma Vakfından Sait Sula “Ramazan ve Hikmetleri” ni anlatacak.
HER AKŞAM
BAŞKA BİR KONU
21 Temmuz Pazartesi günü Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yardımcı Doçent Selim Kaya “Hz. Peygamber ve Ehl-i Kitap” başlıklı sohbette konuşacak. Sonrasında; İlim Yayma Cemiyetinden Arif Özdilek “Dua ve Zikir”, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden “Peygamber Tasavvuru ve Şefaat”, İslami İlimler Fakültesinden Araştırma Görevlisi Münir Yaşar Kaya “İslam’da Sosyal Yardımlaşma”, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yardımcı Doçent İbrahim Balık “Hz. Peygamberin Devlet Adamlığı”, Sıla Derneği’nden Abdurrauf Özder “Bayrama Hazırlık” ve 27 Temmuz Pazar günü İslami İlimler Fakültesinden Araştırma Görevlisi Araştırma Görevlisi Fatih Özaktan “Şükür” konusunu ele alacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme