'Ramazan günahtan arındırır' – Kocatepe Gazetesi

Ramazan ayının önemi hakkında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, bu ayın arınma, Kur'an, oruç ve sadaka ayı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:'Ramazan, arınma ayıdır. İbadetler bizi günahlarımızdan temizler. Oruç ibadeti kendisine riyanın karıştırılmadığı bir ibadettir. Peygamber Efendimiz oruç ibadetini kalkan olarak tavsif etmişlerdir. Dolayısıyla oruç, yani imsak ile kişi, bir ay boyunca kendini manevi [&hellip]

Ramazan ayının önemi hakkında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, bu ayın arınma, Kur’an, oruç ve sadaka ayı olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Ramazan, arınma ayıdır. İbadetler bizi günahlarımızdan temizler. Oruç ibadeti kendisine riyanın karıştırılmadığı bir ibadettir. Peygamber Efendimiz oruç ibadetini kalkan olarak tavsif etmişlerdir. Dolayısıyla oruç, yani imsak ile kişi, bir ay boyunca kendini manevi bir eğitimden geçirir ve böylece her türlü kötülük ve günahtan arınmış olur.”
“RAMAZAN KUR’AN AYIDIR”
Ramazan ayının Kur’an ayı olduğuna vurgu yapan Kabukçu, “Kur’an-ı Kerim bu ayda nazil olmuştur. Bu sebeple, hem Kur’an-ı Kerim’i okuma hem de onun kutsal mesajları üzerinde düşünme konusunda bu ayda biraz daha hassas ve gayretli olmalıyız. Ramazan Oruç Mevsimidir. Peygamber Efendimizin ifadesiyle, oruç günahlara karşı bir kalkandır. Tutmuş olduğumuz oruç bu nispetle bize bir ay boyunca, nefsimizle mücadeleyi ve günahlara karşı durmayı öğretir. Ramazan sadaka ayıdır: Sadaka, müminin en temel görevlerindendir. Bu nispetle Ramazan Ayı da sadaka ibadetinin en çok uygulandığı müstesna bir zaman dilimidir. Kulun Allah’a sadakatini gösteren sadaka ibadeti ile Mü’min, sadece Allah rızasını gözeterek, Allah’ın kendisine bahşettiği nimetleri tasadduk etmek suretiyle, aslında Mü’min kardeşinin hakkını gözetmiş olur. Bunun yanında zekât ibadeti ise, sadece Ramazan ayına ait bir görev değildir.” ifadelerini kullandı.
“BÜTÜN CAMİLERDE
MUKABELE OKUNACAK”
Ramazan Ayı süresince bütün camilerde mukabele okunacağını kaydeden Kabukçu, “Bütün camilerimizde mukabele okunacaktır. Kur’an Kurslarımızda bayan görevlilerimizin gözetiminde, bayanlara yönelik mukabele okunacaktır. Bütün camilerimizde her gün, öğle ve yatsı namazı öncesi sohbet programı olacaktır. Hatimle teravih namazı ve hatimle sabah namazı uygulamasına devam edilecektir. Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camilerimiz; Hacı Aşık Camii, Kurra Camii, Arap Mescid Camii, Çimento Camii. Hatimle Sabah Namazı Kılınacak Camilerimiz; Mısri Camii, Yeni Sanayi Camii, Yeşil Camii, İmam-Hatip Lisesi Camii. Ayrıca uygulamanın yapılacağı  cami isimleri ile birlikte mukabele okunacak camilerimizin de tam listesi, müftülüğümüz web sayfası olan www.afyonkarahisar. diyanet.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme