Ramazan bizi değiştirecek, biz Ramazan'ı değil

Afyonkarahisar Ensar Vakfı Şube Başkanlığı'nca bu yıl 5'ncisi organize edilen Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Medrese'de gerçekleştirilen Ramazanda İkindi Sohbetlerinin açılış programının konuşmacısı gelenek üzere İl Müftüsü Şükrü Kabukçu oldu. Program AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi Kadir Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Sağanak yağmura rağmen ilk günkü sohbet programına yoğun ilgi gösterildi.Bu [&hellip]

Afyonkarahisar Ensar Vakfı Şube Başkanlığı’nca bu yıl 5’ncisi organize edilen Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Medrese’de gerçekleştirilen Ramazanda İkindi Sohbetlerinin açılış programının konuşmacısı gelenek üzere İl Müftüsü Şükrü Kabukçu oldu. Program AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi Kadir Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Sağanak yağmura rağmen ilk günkü sohbet programına yoğun ilgi gösterildi.
Bu yıl 5’ncisi organize edilen Ramazanda İkindi Sohbetleri programının Koordinatörü AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler, içerik hakkında bilgi verdi.
PROGRAM HÜSNÜ KABUL GÖRDÜ
Ramazan-ı Şerif’in mübarek olmasını dileyen Prof. Dr. Mustafa Güler, ilk orucun son saatlerine yaklaşılması ve yağmur olmak üzere iki rahmetin zirve yaptığını belirtti. Bu yıl beşincisi düzenlenen Ramazanda İkindi Sohbetleri programı doğrultusunda yapılacak sohbetlerin hayırlı rahmete vesile olmasını dileyen Güler; “Bizler Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu olarak 2013 yılında ilk faaliyete başladığımızda ilk faaliyetimiz Ramazanda İkindi Sohbetleri idi. O sene arkamızdaki yazlık eyvanda on sohbet yapmıştık. Mehmet ve İbrahim hocalarımız da buradalar. Sohbetleri başlatırken hem Afyonkarahisar’ın manevi iklimine hem Ramazan’ın güzel havasına hem de kültürel havasına bu kadar etki edeceğini hiç düşünmemiştik. Ertesi sene gelen talepler doğrultusunda Ramazan-ı Şerif 29 ya da 30 gün çekiyor, arifeden bir, iki gün önce toplamda 27-28 sohbet yapalım derken Allah’a şükür dört seneyi tamamladık. Bu dört sene zarfında o günden bugüne görev yapan şu anda aramızda olan Valimiz Aziz Yıldırım ve daha önce ki valilerimiz, Belediye Başkanımız, Müftülüğümüz, Afyonkarahisar’da kültür ve eğitim hususunda hizmet veren dairelerimiz, müdürlüklerimiz ve üniversitemiz hem konuşmacı olarak hem de programın içeriği olarak çok büyük katkılar verdi” dedi.
İÇERİK HER SENE DAHA ZENGİNLEŞİYOR
“Bu sene biz sohbet programını biraz daha zenginleştirmek istedik” diyen Mustafa Güler; “Bu sene İslam dünyasının konseptine uygun bir ayarlama yapmak istedik. Hem konuşmacı hem de program içeriği anlamında. Program içeriğinin biraz daha zengin olduğu görülecektir. Daha doyurucu bir hale geldi. Tabii her zaman Ramazan’ın içeriğine, manevi iklimine uygun olarak iman, ibadet esasları burada çok önem arz ediyor. Bunlardan bahseden konuşmalarımız olacak. Medeniyet, İslam Medeniyeti ve Türkiye’nin Medeniyet Davası hususundaki konuşmalarımız var. İktisat sahasında konuşmalarımız var. Ahlak sahasında da konuşmalarımız olacak. İslam’ın dünyaya mesajı, yardımlaşma, eğitim ve kültür politikalarımız böyle. Genel anlamı ile İslam ahlakı ve Müslümanların nasıl ahlaklanacağına dair konuşmaları bu sene 27 gün boyunca takip etme imkânına inşallah kavuşacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda içeriği daha artan ve istifade eden bir hala ulaşır” diye konuştu.
ALLAH RAHMET İKLİMİNİ EKSİK ETMESİN
Gelenek olduğu üzere her yıl İl Müftüsü tarafından yapılan ilk sohbeti bu yılın ilk programında İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Üzerimizde Her Canlının Hakkı Var Bu Ramazan ve Her Zaman” başlığında gerçekleştirdi. Sözün başında her canlının birbiri üzerinde hakkı olduğunu söyleyen Müftü Kabukçu, sağanak yağan yağmur nedeniyle dinleyicilerin de üzerinde hakkı olduğunu belirterek nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini vakıf yönetimine sordu. Dinleyiciler ve yönetim kendisini dinlemekte sıkıntı olmadığı yönünde ki beyanı ve alınan tedbirle yağıştan ıslanan olmaması üzerine Müftü Kabukçu konuşmasına devam etti. Ramazan ayını Allah’ın hayırlara vesile kılmasını dileyen Kabukçu; “Gökten yağan rahmet gibi bir ay boyunca ve sonrasında inşallah memleketimiz de Âlemi İslam’ın rahmet ikliminden mahrum eylemesin” şeklinde konuştu.
RAMAZAN EĞLENCE
KÜLTÜRÜ DEĞİL
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca her Ramazan ayında bir ana tema belirlediğini ifade eden Müftü Şükrü Kabukçu, bu yıl “Üzerimizde Her Canlının Hakkı Var Bu Ramazan ve Her Zaman” ana temasının toplum gündemine sunulduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in kamuoyu ile paylaştığı birkaç cümleden söz etmek istediğini kaydeden Kabukçu; “Ramazan çoraklaşmış toprakların yağmura ihtiyaç duyduğu gibi bizimde çoraklaşmış yürüklerimizin rahmete muhtaç olduğu bir zamanda gelir. On bir ay boyunca kirlenen gönüllerimizi yıkamak ve arındırmak için son derece önemli fırsat dilimleridir. Ramazan bize her sene unuttuklarımızı hatırlatmaya gelen muhteşem bir medeniyettir. Aynı zamanda bir mektep bir okuldur. Çünkü biz başkasından haberdar olmayı, insanları hatırlamayı, çocukları hatırlamayı, dostlukları hatırlamayı her zaman yapıyoruz. Özellikle Ramazan günlerinde daha çok yapma imkânını buluyoruz. Ramazan bizi değiştirmeye geliyor. Biz Ramazan’ı değiştirmeyelim. Özellikle ülke genelinde Ramazan’ın bir eğlence kültürü olmadığını, Ramazan’ın ibadet, tefekkür ve istifade etme olduğunu hatırlatma da özellikle iftar sofralarında fakir ve ihtiyaç sahiplerinin bulunması anlamında dikkatimiz elbette son derece önemli. Ülkemize sığınan ilimizde de var muhacir kardeşlerimizle daha fazla ilgilenilen günler olması anlamında da elbette Ramazan günleri son derece önemli” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

İki rahmet bir arada

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, bu yıl beşinci kez düzenlenen Ramazanda İkindi Sohbetleri programının birincisinin rahmet yoğunluğunu ile başladığını belirtti.
Program sonunda katılımcılarının ve İslam Alemi’nin Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Yıldırım; “İkindiden sonra yağan yağmur ve yaklaşan iftar saati ile iki rahmeti birarada yaşıyoruz. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme