• Haberler
  • Genel
  • Ramazan Bayramı'nı kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Ramazan Bayramı'nı kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, siyasiler ve bürokratlar yayınladıkları mesajlarla bayramı kutladılar BAYRAM BARIŞ GETİRSİN Vali İrfan Balkanlıoğlu insanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren ve manevi duyguların yoğunlaştığı Ramazan ayının sonunda Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunun yaşandığını belirtti. Balkanlıoğlu mesanjında “Bayram günlerimizi fırsat bilerek çevremizdeki ihtiyaç sahibi ve sıkıntılı insanları, yetimleri ve hastaları görüp gözeterek, [&hellip]

Ramazan Bayramı’nı kutladılar

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, siyasiler ve bürokratlar yayınladıkları mesajlarla bayramı kutladılar

BAYRAM BARIŞ GETİRSİN
Vali İrfan Balkanlıoğlu insanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren ve manevi duyguların yoğunlaştığı Ramazan ayının sonunda Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunun yaşandığını belirtti. Balkanlıoğlu mesanjında; “Bayram günlerimizi fırsat bilerek çevremizdeki ihtiyaç sahibi ve sıkıntılı insanları, yetimleri ve hastaları görüp gözeterek, onların da bayramın sevinç ve mutluluğunu yaşamalarını sağlayalım. Bayramların dargınlıklar ve kırgınlıkların unutulduğu, geleceğe olan inancımızın korunduğu, sevginin, saygının ve hoşgörü ortamının pekiştiği, insani ilişkilerin güçlendiği özel günlerin olduğu unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimin, ulusumuzun ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
BAYRAM’DA İNSANLAR YAKINLAŞIYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, birlik ve beraberliklerin pekiştiği bayram günlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Çoban, Ramazan ayının barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benlikle idrak etmenin huzuruyla mübarek bir bayram gününe daha kavuşmanın büyük mutluluğunun yaşandığını kaydetti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “İçerisinde sayısız güzellikleri barındıran bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, kucaklaştıran ve toplumsal barışı pekiştiren çok anlamlı günlerdir. Bu düşüncelerle bütün hemşehrilerimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz hem İslam alemi hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum.” dedi.
BAYRAM DAYANIŞMA
VESİLESİ OLMALI
İl Müftüsü Mustafa Kaya, feyiz ve bereket dolu bir Ramazan ayının daha geride kaldığını belirtti. Onbir ayın sultanı ve içerisinde bir ömre bedel Kadir gecesini barındıran rahmet ayı Ramazanı Şerife çok alışıp çok sevildiğine dikkat çeken Kaya bayram mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gündüz oruçları, gece teravihleri ve daha önemlisi Kur’an tilavetleri, zikir, tesbih ve dualarla dolu dolu bir mevsim geçirdik. Şimdi ise bütün bu güzellikler geride kaldı. Rahmet ayına tekrar kavuşmak için onbir ay daha bekleyeceğiz. Ama bununla beraber bu hüznümüzü sevince dönüştüren bir bayram yaşayacağız. Bilindiği üzere, yarın mübarek Ramazan Bayramımızdır. Bayramlar bizim özlemle beklediğimiz günlerdir. Bayram gelince küçük-büyük, kadın-erkek, fakir-zengin bütün toplum bir oluruz. Yüreklerimiz bir olur. Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurur. ‘Kim bir hastayı ziyaret ederse evine dönünceye kadar cennete ulaştıran yolda demektir.’ Öyleyse gelin bu bayramımızı kaynaşmanın, dayanışmanın, sevgi ve barışın, milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması için bir vesile yapalım. Bu duygular içerisinde Afyon’lu hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan bayramlarını kutluyor, bu günün topyekun insanlık alemi için gerçek manada bayram olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyorum.”
TOPLUMSAL KAYNAŞMA
ZİRVE YAPIYOR
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Halil Ürün, Ramazan bayramının dini şuur ve duygunun gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, toplumda birlik, beraberlik, sevgi ve saygının pekişmesine, yardımlaşma ve dayanışmanın tesisine, dargınlık ve kırgınlıkların giderilmesine, fakir, yetim ve kimsesizlerin gözetilmesine, vesile olduğunu bildirdi. Ürün bayram kutlama mesajında; “Toplumsal huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın zirve yaptığı mübarek Ramazan ayını geride bırakarak toplum olarak kaynaşma günü olan mübarek Ramazan bayramına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu günlerde, toplumlar sahip oldukları değerleri hatırlayarak bir araya gelir. Kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilerler. Toplum bilincinin gelişmesine, ulusal değerlerlerin güçlenmesine, kardeşliğin ve sevginin yaşanarak ve paylaşılarak yerleşmesine neden olan bayramlar, aynı zamanda coşku, sevinç, huzur ve güvenin de kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisarlı hemşerilerim olmak üzere yüce milletimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayram��nı kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz, hem İslam âlemi, hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.”
BAYRAMLAR TOPLUMDA ÖNEMLİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. Yılmaz; “Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, bizlere güzel duygular yaşatan bir Ramazan Bayramını hep birlikte karşılamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği, bir arada olmanın önemsendiği böylesi zamanların toplum hayatımızda ayrıcalıklı bir yeri vardır. Mübarek Ramazan Bayramı da tüm insanların birbirine daha çok yakınlaştığı, dargınlıklar ve kırgınlıklar bir yana bırakılarak güzelliklerin paylaşıldığı, sevgi ve saygının arttığı, kardeşlik ve dostluk duygularının daha da kuvvetlendiği bayramların coşkusunda geçmesini umut ve temenni ediyorum. Aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur, sağlık ve esenlikler getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerimin ramazan bayramını tebrik ediyorum.” dedi.
SORUMLULUK BİLİNCİYLE
BAYRAM KUTLU OLSUN
CHP Milletvekili, Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş yayınladığı mesajda Ramazan Bayramının kente, bölgeye ve ülkemize barış ve huzur getirmesini diledi.
Milletvekili Ahmet Toptaş bayramların birlik ve beraberliğin pekiştiği, millet olmanın perçinleştiği, yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve dostluk duygularının en yoğun şekilde yaşandığı önemli günler olduğunu kaydetti. Toptaş mesajında; “Yüzyıllardır hoşgörünün egemen olduğu Anadolu ikliminin, milletin hasletlerinin olgunlaşmasına ve insanlar arasındaki bağın güçlenmesine imkan sağladığı Türkiye, 74 milyonun kardeşçe yaşadığı, sevinçte, üzüntüde ortak refleks gösteren güçlü bir ülkedir. Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan milletimizin birlikteliğine bundan sonra da kimsenin zarar veremeyeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu sorumluluk bilinciyle tüm yurttaşlarımın Bayramını kutlar, bayramların kentimize, yöremize ve ülkemize barış ve huzur getirmesini dilerim.” dedi.
HAYIRLI BAYRAMLAR
İGM Başkanı Salih Sel’in Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Asil Milletimizin ve İslâm âleminin geçmişten günümüze değin büyük bir şevk ve heyecanla kutladığı Ramazan bayramına, Yüce Allah’ın kerem ve lütfu ile bir kere daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu vesileyle eşsiz fedakarlıklarını bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimize de Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de şükranla selamlıyorum. Bu anlamlı bayramın Afyonkarahisar halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum.”
BAYRAMLARIN RUHUNDA KUCAKLAŞMA VARDIR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, bayramların milli ve manevi duyguların tazelendiği, dostluk ve kardeşliğin yaygınlaştığı, umutların yeşerdiği, sevinç ve coşkunun doruğa çıktığı müstesna günler olduğunu belirtti. Yalçın; “Bayramların ruhunda dargınlıklara, kavgalara son verilerek barışmak, kucaklaşmak vardır. Malumdur ki insanları ayrışmaya, kavgaya, savaşa sürükleyenler değil, barışa, dostluğa ve kardeşliğe kavuşturanlar hayırla yâd edilirler. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutlar, ülkemize, ve insanlığa esenlikler getirmesini dilerim.” dedi.
MÜSLÜMANLAR ATEŞ ÇEMBERİNDE
MHP İl Başkanı Aziz Aslan yayınladığı bayram mesajında; Bayramların, toplumun sevinç, neşe günleri olup, elemden, kederden uzaklaşma ve barış günleri olduğuna işaret etti. Dinimizde iki önemli bayramdan birisinin Ramazan bayramı olduğuna değinen Aslan; “Müminler Ramazan ayı boyunca oruç ibadetini yerine getirmeleri sonucunda Şevval ayının ilk 3 günününde tekbirlerle hem Allah’ın birliğini anarlar, hem de dini ve milli birliğin tadına varırlar. Ama ne yazıktır ki Müslümanların böyle önemli ve güzel günlerinde ortadoğuda ve komşu ülkeler ateş çemberindedir. Bütün dünyada Müslümanlar zulüm görmektedirler. Mübarek Ramazan bayramını, dünya üzerinde maddi ve manevi yönlerden, acı, savaş ve zulüm içerisinde olan Müslümanlara barış, huzur, bolluk ve bereket getirmesini, ülkemizde milli birlik ve beraberliğimizin devamına vesile olmasını yüce Allah’tan temenni, muhterem hemşerilerimizin bayramlarını tebrik ederim.” dedi.
SP’LİLER İKİNCİ GÜN BAYRAMLAŞACAK
SP İl Başkanı Adnan Şenel, Ramazan Bayramının ikinci günü partide bayramlaşma töreni düzenleneceğini bildirdi. Şenel, bayramlaşma törenine partilerinin Genel Merkez GİK üyesi ve İzmir İl Başkan Av. Bayram Sakartepe’nin katılacağını ifade etti. Şenel bayram mesajında; “Bir mübarek Ramazan Bayramını bir daha idrak edeceğiz. Bu vesile ile bütün Afyonkarahisarlı hemşerilerimin, Aziz Milletimizin ve İslam Alemi’nin bayramını şimdiden kutluyorum. İnsanlık alemine hakkı, adaleti, kardeşliği ve özgürlüğü en güzel örneklerle gösteren, bir medeniyetin varisleri ve evlatları olarak bu kutsal inanç ve ilkeleri uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
TOPLUMSAL KURTULUŞ ANLAYIŞINA DÖNÜLMELİ
SMMMO Başkanı Erdal Sayar, toplumsal dayanışmanın, yardımlaşmanın, paylaşmanın değerini hatırlatan bir bayramın daha karşılandığını belirtti. Sayar bayram mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bayramlar kardeşliktir, hoşgörüdür, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaşarak kucaklaşmaktır. Tarihimizden gelen gelenekelerimizle, birlik ve beraberlik içinde olmak, ülkemizin yaşadığı sorunların üstesinden gelmek, daha mutlu ve refah bir gelecek yaratmak için en büyük gereksinimimizdir. Necip Türk milleti olarak yakın geçmişinde, büyük zorluklar ve yokluklara karşı toplumsal birliktelikle karşı koymuş bir halk olarak, bireysel kurtuluşu ülke gerçeği olmaktan çıkartmak, toplumsal kurtuluş anlayışına geri dönmek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan Bayramını kutlar sağlık ve huzur dolu günler dilerim.”
BAYRAMLAR ANLAM TAŞIYAN DEĞERLER
İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, 11 ayın sultanı, içinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesini barındıran mübarek Ramazan ayının idrak edilip manevi huzuruna erdikten sonra bayrama kavuşulduğunu kaydetti. Dr. Akgün; “Milletimiz için birlik beraberlik, sevgi saygı, paylaşma ve dayanışma ifadesi olan bayramlar aynı zamanda küskünlüklerin, kırgınlıkların ve kavgaların sona ermesi,insanların sevgiyle kucaklaşması anlamı taşıyan önemli değerlerimizdir. Bu güzel duygularla kutlayacağımız bayramın coşkusunu, dayanışma ve yardımlaşma duygularını hayatımızın her anına taşıyabilmeyi ümit ediyorum.” dedi.
BAYRAMLAR MİLLETİN
PAYLAŞTIĞI ORTAK SEVİNÇTİR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, bayramların sevinç günleri olduğunu ifade etti. Çizmeci mesajında; “Bayramlar sevinç günlerimizdir. Bir milleti millet yapan unsurlardan en önemlisi sevinçlerimizin ve üzüntülerimizin bir olmasıdır. Türk milleti olarak bayramlarda sevinir, yakınlarımızı ve büyüklerimizi ziyaret eder hal ve hatırlarını sorarız. Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır sözünden hareketle tüm millet olarak paylaştığımız sevinçlerimizdir bayramlar. Bayram vesilesi ile fakirler, garibanlar, yetimler, acizlerin hatırlanması da bayramlarımızın bereketidir. Tüm Afyon halkımızın, vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bayramın vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme