Ramazan Bayramı Tatili 9 Gün Mü?

Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü, kaç gün sürecek? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Bayram'da yolculuk ve tatil planı yapanlar Ramazan Bayramı tatil gün sayını sorguluyor.

Ramazan Bayramı tatili tarihleri, başta özel sektör ve kamu kurumu çalışanları tarafından merak konusu oldu.

ÖĞRENCİLER EK TATİL YAPMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın açıklamalarının ardından idari izin kapsamında olacaklar tatil süresi ile ilgili araştırma yapıyor. Dini bayram günlerinde kamu kurumlarının yanı sıra bankalar, borsa, eczane, hastane, aile hekimleri ve diğer birçok çalışan izinli olacak. Öğrenciler ise bayram tatili, ikinci ara tatile denk geldiğinden ek olarak tatil yapamayacak. Yıllık izinleriyle bayram tatili birleştirmek isteyenler ise Ramazan Bayramı’nın başlayacağı tarihe dikkat kesilmiş durumdalar.

Resmi tatil günlerini kullanarak yoğun geçen çalışma dönemi sonrası dinlenmeyi hedefleyen çalışanlar bayram tatiline odaklandı.  2024 yılında ilk resmi tatil 1 Ocak’ta yapılırken gözler diğer resmi tatil günlerine çevrildi. Milli bayramların yanı sıra Ramazan ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlar, uzun soluklu tatil planlaması yapmaya hazırlanan çalışanlarınca süre açısından araştırılıyor. Bayram günlerinden bir gün önce arefe günü olduğundan kamu kurumları, bankalar yarım gün açık oluyor. Normal şartlarda Ramazan bayramı tatili 3 gün, Kurban Bayramı tatili ise 4 gün sürüyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı tarihleriyle ilgili sevindiren haberi verdi

RAMAZAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?

İslam Âlemi için oruç ayı olarak da bilinen “On bir Ayın Sultanı’na veda edilecek Ramazan Bayramı 2024 yılında 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Ramazan Bayramı’nın son günü ise 12 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Bayram öncesinde Arefe günü ise yarım gün olacak. 9 Nisan Salı Ramazan Bayramı Arefe günü. 10 Nisan Çarşamba Ramazan Bayramı 1. günü, 11 Nisan Perşembe Ramazan Bayramı 2. günü, 12 Nisan Cuma Ramazan Bayramı 3. günü ile bayram sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada kamu çalışanlarının 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak bayram öncesinde bulunan 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacağını duyurdu. Bayram öncesindeki arefe günü yarım gün tatil edilirken Pazartesi günü de bayram tatiline dâhil edildi. Kamu kurumu çalışanları için bayram tatili 9 güne uzatıldı. Kamu kurumu çalışanları hafta sonu izinli olduğundan bayram öncesi 6-7 Nisan 2024 tarihlerinde tatil yapacaklar. Alınan 1.5 günlük İdari İzin sonrası Çarşamba günü başlayacak bayram tatiline Pazartesi ve Salı günü dahil edildi ve toplam tatil süresi 9 güne uzatıldı. Kamu kurumu çalışanlarınının tatil yapacağı günler; 6 -7 Nisan Cumartesi ve Pazar günleri haftalık izin. 8 Nisan Pazartesi ile 9 Nisan Salı’ya gelen arefe günü idari izin olacak. 10-11-12 Nisan tarihleri Ramazan Bayramına rast geliyor. 13-14 Nisan Cumartesi ve Pazar günleri de bayram tatili olarak düzenlendi.

ÖZEL SEKTÖRE BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ?

İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. Dolayısıyla özel sektör çalışanlarına bayram tatili resmi olarak 9 gün sürmeyecek.

Bakmadan Geçme