• Haberler
  • Genel
  • Ramazan ayını kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Ramazan ayını kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Ramazan ayı başlangıcında siyasiler yayınladıkları mesajlarda mübarek Ramazan-ı Şerif ayını kutlayarak hayırlara vesile olmasını dilediler RAMAZAN HAYIRLI OLSUN Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ramazan ayı başlangıcı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eroğlu mesajında “Bu rahmet ayı, kendi nefsimizi muhasebeye çekme fırsatı bulmamıza, kâinatta bulunan canlı cansız bütün varlıklara karşı olan mesuliyetimizi muhasebe [&hellip]

Ramazan ayını kutladılar

Ramazan ayı başlangıcında siyasiler yayınladıkları mesajlarda mübarek Ramazan-ı Şerif ayını kutlayarak hayırlara vesile olmasını dilediler

RAMAZAN HAYIRLI OLSUN
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ramazan ayı başlangıcı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eroğlu mesajında; “Bu rahmet ayı, kendi nefsimizi muhasebeye çekme fırsatı bulmamıza, kâinatta bulunan canlı cansız bütün varlıklara karşı olan mesuliyetimizi muhasebe etmemize ve güzellikleri paylaşmamıza vesile olsun inşallah. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gereken bu rahmet ve bereket ayından ziyadesiyle nasiplenip kini, nefreti, dargınlıkları bir kenara bırakalım. Gönüllerimizi ve sofralarımızı ihtiyaç sahiplerine açarak birlik, kardeşlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesine vesile kılıp bayram iklimini şimdiden oluşturalım. Bu duygularla on bir ayın sultanı Ramazan’ı Şerif’in; ülkemiz, milletimiz, bütün İslam alemi ve hemşehrilerim için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” dedi.
RAMAZAN HOŞGÖRÜ AYI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 11 ayın sultanı ve Müslüman alemi tarafından büyük bir özlem ile beklenen Ramazan ayının tüm bereketiyle geldiğini belirtti. Çoban, “Mübarek Ramazan ayı paylaşımı ve dayanışması daha fazla olan müstesna bir zamandır” diye konuştu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; insanların hem ibadetlerini daha yoğun bir şekilde yerine getirdiği, hem de ihtiyaç sahibi ve yoksulların halini iyi anlayarak daha çok yardım elinin bu ayda uzandığını söyledi. Ramazan ayının insanlar arasında toplumsal dengenin sağlandığı bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Başkan Burhanettin Çoban; “Zengin ile fakir arasında bir köprü kurulduğu değerli bir aydır Ramazan ayı. Karşılıklı hoşgörünün, güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu yerde huzur vardır, barış vardır. Ramazan ayının insanlar arasında birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yeniden güçlenir ve kuvvetlenir.” diye konuştu.
DAYANIŞMA VE PAYLAŞIMA VESİLE
Çoban mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Dini ve insani duyguların daha da yoğunlaştığı, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu mübarek ayı iyi ve güzel davranışları artırarak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın şehrimize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
MÜBAREK ZAMAN DİLİMİ
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Ramazan ayının, toplumsal birlikteliği sağlayan manevi değerlerin anımsandığı, yardımlaşma, mutluluk, güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğunu kaydetti. Ürün, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yayınladığı mesajında ibadet ve sabır ayı olan Ramazan’ın Müslümanlar için bir kaynaşma, yardımlaşma ve hoşgörüyü ifade ettiğini bildirdi. Ürün, Ramazan ayının bireyselliğin ortadan kalkarak tokun açın halinden anladığı başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluşa vesile olan mübarek bir zaman dilimi olduğunu belirtti.
BAĞIŞLANMA VE RAHMET MEVSİMİ
Ürün mesajında şu ifadelere yer verdi: “On bir ayın sultanı Ramazan oruç gibi pek çok hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, anlamak ve getirdiği evrensel mesajı hayatımıza yansıtmak için Kur’an-ı Kerim’in daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir. Ramazan rahmet ve merhamet deryası sevgili Peygamberimizin, ‘İnanarak ve karşılığını yalnız Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahları bağışlanır.’ müjdesinin gerçekleşeceği rahmet ve bağışlanma mevsimidir. İbadet ve sabır ayı olan Ramazan Müslümanlar için bir kaynaşma, yardımlaşma ve hoşgörüyü ifade etmektedir. Ramazan ayı bireyselliğin ortadan kalkarak tokun açın halinden anladığı başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluşa vesile olan mübarek bir zaman dilimidir.”
RAMAZAN HUZURA VESİLE OLSUN
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, rahmet ve bereket ayları olarak adlandırılan mübarek üç ayların en sonuncusu ve tüm ayların en hayırlısı Ramazan ayına ulaşmanın sevincini tüm İslam Alemi’nin yaşadığını kaydetti. Sel mesajında; “Bu yıl yine İslam alemi olarak buruk bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Ülkemizdeki huzurun istikrarı için var gücümüzle çalışırken bölgede yaşanan olaylar bizi son derece üzmektedir. Tüm dünyada Müslümanlara karşı yapılan eziyetlerden dolayı karşılamış olduğumuz mübarek Ramazan ayının tüm dünyaya dirlik, düzenlik, huzur, mutluluk ve barış getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.
HAYIRLAR VE YARDIMLAR ÇOĞALIYOR
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan’ın güzelliklerinden ve inananların hayatına getirdiklerinden en önemlilerinin yardımlaşma ve dayanışma olduğunu söyledi. Ramazan ayının, zekatların ve sadakaların verildiği bir ay olduğunu hatırlatan Yurdunuseven; “İnsanlar genelde bu ayda daha fazla hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve fukarayı düşünmeye çalışırlar. Gün boyu oruç tutan insan, komşularını, akrabalarını, fakirleri ve yoksulları en çok böyle zamanlarda hatırlar. Ramazan ayı, en çok hayır ve yardımların yapıldığı aydır.” dedi.
KUR’AN VE SABIR AYI
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ramazan ayının toplumsal birlikteliği oluşturan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı mübarek bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Yurdunuseven sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan ayı Yüce Mevla’nın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü Ramazan, Kur’an, oruç ve sabır ayıdır. İyilik, güzellik, rahmet ve mağfiret ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olduğu müstesna bir zaman dilimidir. Rahmet ve mağfiretin, feyz ve bereketin bol olduğu bir aydır. Bu ay, müminlerin, günahlardan ve cehennemden kurtulmalarına vesile olan değeri büyük yüce bir aydır. Bu duygu ve düşüncelerle başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam alemine hayırlar getirmesini, Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.”
RAMAZAN MÜSTESNA AY
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, Ramazanın ayının yardımlaşma ve dayanışma anlamına geldiğini ifade etti. Şenel; “Ramazan ayı, zekatların ve sadakaların verildiği bir aydır. İnsanlar genelde bu ayda daha fazla hayır yapmaya, fakir ve fukarayı düşünmeye çalışırlar. Gün boyu oruç tutan insan, komşularını, akrabalarını, fakirleri ve yoksulları en çok böyle zamanlarda hatırlar. Ramazan ayı, en çok hayır ve yardımların yapıldığı aydır. Ramazan ayı Allah’ın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü Ramazan, Kur’an, oruç ve sabır ayıdır. İyilik, güzellik, rahmet ve mağfiret ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olduğu müstesna bir zaman dilimidir. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam alemine Saadet getirmesini, Cenab-ı Allah’dan niyaz ederim.” dedi.
RAMAZAN HUZURLU GEÇSİN
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. Ramazan ayının rızkın bol olduğu, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği, manevi duyguların arttığı değerli bir ay olduğunu belirten Acar; “Bu mübarek ayın bereketinin tüm dünya Müslümanlarına, ülkemize, milletimize faydalar getirmesini niyaz ederim. Bu vesileyle tüm İslam aleminin huzurlu ve maneviyat yönü zengin, gayretlerin neticesiz kalmadığı bir Ramazan ayı geçirmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.
KADİR GECESİ BU AYDA İDRAK EDİLİR
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çöl şu ifadeleri kullandı: “Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma ve arınma ayıdır. Heyecan ve hasret ile beklediğimiz Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır. Ramazan ayının Müslümanlar açısından çok önemli bir aydır. Ramazan ayının diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen ‘Kadir Gecesi’ yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca insanın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu nedenle Ramazan ayı Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona on bir ayın sultanı denilmiştir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme