• Haberler
  • Genel
  • Ramazan, 11 ayın sultanı – Kocatepe Gazetesi

Ramazan, 11 ayın sultanı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar ile İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Ramazan ayı ile ilgili açıklama yaptı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ramazan Ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. On bir ayın sultanı olan ve Müslümanların büyük bir özlemle beklediği [&hellip]

Ramazan, 11 ayın sultanı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar ile İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Ramazan ayı ile ilgili açıklama yaptı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ramazan Ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. On bir ayın sultanı olan ve Müslümanların büyük bir özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif’in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, “İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de ihtiyaç sahiplerinin halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ay, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zamandır” diye konuştu.
Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; “Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı, şeytanların zincirlere vurulduğu, af, mağrifet ve bereket mevsimi Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dini ve insani duyguların daha da yoğunlaştığı, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu mübarek ayı iyi ve güzel davranışları artırarak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir.Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın şehrimize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ
KUVVETLENSİN
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yurdunuseven, “Ramazan ayı kardeşlik bağlarımızı yeniden inşa ettiğimiz aydır. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’ın İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Recep ve Şaban aylarının Ramazan’ın habercisi olduğunu belirten İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ramazan ayının 11 ayın Sultanı olarak bilindiğini söyledi. Ramazan’ın hem milletimize, hem gönül coğrafyamıza ve acılar içerisinde kıvranan İslam alemine huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini dileyen İl Başkanı Yurdunuseven, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Her sene Ramazan, ötelerden kutlu bir misafir olarak gelir bizlere ve bizlere Rabbimizin katından sayısız nimetler getirir. Bizlere rahmet, mağfiret getirir. Ramazan ayı kardeşlik bağlarımızı yeniden inşa ettiğimiz aydır. Yorgun düşen yüreklerimizin Ramazan’ın bize getireceği rahmete çok ihtiyacı var. Her zamankinden çok daha muhtaç olduğumuz bir zamanda Ramazan ayı geldi. İnsanoğlunun barışı inşa etmek için geldiği dünyayı nasıl yaşanmaz hale getirdiğini hep birlikte acı acı izliyoruz. Ramazan bir çağrıdır. Rabbimizin bir çağrısıdır. Ramazan bizi barış yurduna davet etmek için gelir. Bize dünyamızı barış yurduna döndürmek için gelir. Dünyada iyilik yapanlara iyilik ve fazlası vardır. Ramazan bizi iyilerden kılmaya, bize iyilik getirmeye, iyiliği yeryüzünde egemen kılmamıza yardımcı olmaya gelir. Bu vesile ile Ramazan ayının ilimize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum.”
RAMAZAN BÜYÜK BİR FIRSAT
Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, “Yeni ve adil bir dünya ise kardeşlik içerisinde olan bir milletten geçer. İşte bu birlikteliği sağlamak için Ramazan büyük bir fırsattır. Bizler mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşanan sıkıntıları birebir içinde hisseden ve bu sıkıntıların bir an evvel çözümü için gayret eden necip bir milletiz.
İslam alemi tarihin en önemli süreçlerinden birini yaşamaktadır. İslam ülkeleri acımasız işgallerin hedefi halindedir. Emperyalist güçler, son dönemde yaşanan İslami uyanışın önünü kesmek, İslam ülkeleri arasında yeni ihtilaflar oluşturmak için karanlık ve sinsi planlarını uygulamaya çalışmaktadır. Bu sinsi planlara karşı uyanık olmak ve daha fazla kenetlenmek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Akpınar, “Dilerim; bu mübarek ayda yapacağımız ibadet ve çalışmaların, bir an evvel İslam birliğinin kurulmasına vesile olsun. Cenab-ı Hak’tan bizlere; gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü versin. Bu temenni ile aziz milletimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme