Rahvan At Pisti Türkiye Şampiyonası ile açılacak

Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'nin birçok ilinden rahvan at yarışçılarını ağırlama imkanı sağlayacak Atlı Spor Tesisleri yatırımını törenle açacak

Spor şehri Afyonkarahisar’da geleneksel spor dallarından olan rahvan at yarışçılarının buluşma noktası olacak yatırımda çalışmalar tamamlandı. Tesis, Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaparak açılacak. 29 Ekim Pazar Günü 14.00’te yapılacak şampiyona ile birlikte açılışı yapılacak yatırım Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel törenle hizmete girecek.

Başkan Zeybek’in prestij projelerinden Ertuğrulgazi Mahallesi’nde inşa edilen tesisler şehrin sosyal yaşamına da katkı sunacak. Başkan Zeybek tüm Afyonluları ve rahvan at sporcularını hem açılışa hem de şampiyonaya davet etti. Başkan Zeybek, “Afyonkarahisar’ımızın yatırımlar şehri olması adına yaptığımız çalışmalardan biri de Atlı Spor Tesisleri projesi. Rahvan at binicilerinin bizlerden talebi vardı, talepleri dikkate alarak bir çalışma yaptık. Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan projemizde çalışmalar tamamlandı. Afyon bir spor şehri demiştik, bununla birlikte sporun farklı bir dalını da Afyon’a kazandırmış olacağız. Şehrimizin ihtiyaçlarına ve vatandaşlarımızın taleplerine yanıt veren Belediyecilik anlayışı ile yatırımlarımıza devam ediyoruz. Pek çok yatırımımız gibi Atlı Spor Tesisleri şehrimize çok yakışacak ve adından söz ettirecek. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına bir armağan olarak bu tesisimizi Rahvan Binicilik Türkiye Şampiyonasına da ev sahipliği yaparak aynı gün hizmete alacağız. Burada şampiyona ve yarışların yanı sıra hemşehrilerimiz ve şehir dışından gelen misafirlerimiz de sosyal aktiviteler yapabilecek. Bu spora gönül veren sporcularımızı ağırlayacağız. Sporcu nesiller yetiştirmek adına da yine çocuklarımızı bu tesiste misafir ederek sosyal yaşama katkı sağlamak istiyoruz. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bir yatırımı daha söz verdiğimiz bir eseri daha şehrimize kazandırmaktan mutlu ve gururluyuz. Daha güzel bir Afyon hedefi ile marka projelerimiz ve hummalı çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

ATA SPORLARININ YAPILABİLMESİNE OLANAK SAĞLAYACAK

600 bin 754 metrekare parsel alanına sahip tesiste; 6 bin 670 metre kapalı alan, 53304 r-n2 hipodrom pisti ve otopark yer alıyor. Ata sporlarının yapılabilmesine olanak sağlayacak yatırım; 37 adet box, 564 kişilik tribün, atların barınma ve bakım alanları, antrenör at çalıştırma alanı, ısınma koşu pisti, nalbanthane, personel odası, malzeme/ samanlık odası, kafeterya ve otopark gibi çeşitli alanlardan oluşuyor.

Bakmadan Geçme