• Haberler
  • Genel
  • Rahmi almadan hastayı kurtardılar – Kocatepe Gazetesi

Rahmi almadan hastayı kurtardılar – Kocatepe Gazetesi

Özel Fuar Hastanesi doktorları, 'rahminin alınması gerektiği” söylenen hastaya müdahale ederek, rahmi alınmadan hastayı sağlığına kavuşturdular Konuyla ilgili bilgi veren Fuar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Hasan Şahiner, Op. Dr. Seda Kayman Köse ve Op. Dr. Selcen Bahadır, N.Y. isimli genç hastalarının, rahim içinde kaynaklanan 4 cm'lik urla ilgili olarak kendilerine başvurduğunu [&hellip]

Rahmi almadan hastayı kurtardılar

Özel Fuar Hastanesi doktorları, “rahminin alınması gerektiği” söylenen hastaya müdahale ederek, rahmi alınmadan hastayı sağlığına kavuşturdular

Konuyla ilgili bilgi veren Fuar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Hasan Şahiner, Op. Dr. Seda Kayman Köse ve Op. Dr. Selcen Bahadır, N.Y. isimli genç hastalarının, rahim içinde kaynaklanan 4 cm’lik urla ilgili olarak kendilerine başvurduğunu ve bu hastaya diğer kliniklerde rahminin alınması gerektiğinin söylendiğini belirterek, kendi incelemelerinin ardından, rahmin alınmaktan kurtarıldığını söylediler.
Op. Dr. Şahiner, “34 yaşındaki hasta bize başvurduğunda, rahim içinde çok fazla kanama ve kansızlığa sebep olan bir durum söz konusu idi. Kontrollerimizin ardından endoskopik yöntemle operasyonu gerçekleştirebileceğimizi belirttik. Ameliyatla da rahim içindeki urun tamamını çıkarttık. Hastamız 1 hafta sonra kontrole geldiğinde, içerde materyalin kalmadığını, 2 ay sonra da adet kanamalarının normale dönmüş olduğunu gördük” dedi.
Fuar Hastanesi uzmanlarından Op. Dr. Seda Kayman Köse de, rahim içine yerleşmiş myomların bayanlarda et suyu tarzı akıntı, adet kanamalarının fazla ve ağrılı olmasına neden olduğunu kaydetti.
“RAHİM ALINACAK”
DENİLDİĞİNDE NE YAPILMALI?
Hastaya, myom ameliyatı denilince, hastanın rahmin içinde mi yoksa dışında mı, ya da rahmin duvarında mı, endoskopik işlem yapılabileceğini öğrenmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Selcen Bahadır da, “Hanımlar, buna dikkat ederek yola çıksınlar. Özellikle 40 yaş altındaki kişiye, “ameliyatla rahminiz alınacak” denirse lütfen iyi araştırsınlar” önerisinde bulundu.
“AYDA 5-6 KİŞİNİN
AMELİYATINI YAPIYORUZ”
Fuar Hastanesi Kadın Hastalıkları uzmanları Şahiner, Köse ve Bahadır “Ergin çağdan itibaren, 15-45 yaş arasında bu durum görülebilir. Eğer kanama yapmıyorsa, rahim içinde yerleşmiyorsa, 5-6 cm’den büyük değilse, dejenerasyonu yoksa, hızlı büyümüyorsa, çocuk olmasını engellemiyorsa, ameliyat etmeye, rahimi almaya gerek yoktur” dediler.
“FUAR HASTANESİ
DOKTORLARINA
TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Hasta N.Y. de Fuar Hastanesi doktorlarına teşekkür ederek, “Doktorlarım, tecrübeleri ve dikkatli incelemeleri ile, genç yaşta rahmimin alınmasını engellediler ve kurtardılar. İyi ki araştırıp kendilerine gelmişiz. Çok mutluyum” dedi. (Kocatepe Haberi Merkezi)

Bakmadan Geçme