• Haberler
  • Gündem
  • Purçu'dan Çoban'a 'Romen' tepkisi – Kocatepe Gazetesi

Purçu'dan Çoban'a 'Romen' tepkisi – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yazılı bir açıklama yaparak 'Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlarımızın, 'su' sorununun çözülmesi için günlerdir telefonla görüşmek istediğim Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın makamına irtibat numaralarım bırakıldığı gibi kendisinin cep telefonu numarası istenmiştir. Fakat hiçbir [&hellip]

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yazılı bir açıklama yaparak “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlarımızın, ‘su’ sorununun çözülmesi için günlerdir telefonla görüşmek istediğim Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın makamına irtibat numaralarım bırakıldığı gibi kendisinin cep telefonu numarası istenmiştir. Fakat hiçbir şekilde geri dönüş yapmadığı gibi cep telefon numarasını dahi iletmemiştir. Kendi çabamızla elde ettiğimiz cep telefonu numarasından 14 Haziran 2014 saat 10.30 sularında danışmanımın benimle bağlantı kurdurmak için aradığı Çoban, büyük bir öfke ile Roman vatandaşlarımıza hakaret etmiş ve telefonu danışmanımın yüzüne kapatmıştır.
Danışmanım ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban arasında geçen diyalog aşağıdaki gibidir:
Danışmanım: İyi günler, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve milletvekilimiz Özcan Purçu’nun makamından arıyorum. Vekilim sizinle telefonla görüşmek istiyor, uygunsanız aktaracağım.
Çoban: Görüşmek istemiyorum, bunu sekreterime de kaç kez söyledim. Anlamıyor musunuz? Ne konuşacağım, Romenler suç makinesi, vekilin istekleri olacak şeyler değil. Bunları aynen vekilinize de iletin, şeklinde konuşmuş ve telefonu danışmanımın yüzüne kapatmıştır. Bu konuşmalardan sonra ulaştığım Afyonkarahisar Emniyet Müdürü’ne Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahalleler ile ilgili şikâyetlerin durumunu sorduğumda aldığım yanıt ‘Sayın vekilim bize ulaşan özellikle o bölgelerle ilgili şikayetler yok. Biz çok memnunuz’ olmuştur” dedi.
Purçu, bugün saat 14’te Afyonkarahisar Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak Çoban’ı protesto edecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme