• Haberler
  • Genel
  • PTT personeli organ bağışladı – Kocatepe Gazetesi

PTT personeli organ bağışladı – Kocatepe Gazetesi

PTT çalışanları kendilerine verilen organ ve doku bağışı konulu eğitimin ardından organlarını bağışladı Afyonkarahisar Doku ve Organ Bağışı Koordinatörlüğünün toplumda organ bağışı bilincinin yerleşmesi amacıyla eğitim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Son olarak Sahipata Posta İşletmeleri Merkezi Eğitim Salonunda, PTT çalışanlarına yönelik verilen eğitimde çoğu zaman tereddütte kalınan veya yanlış bilinen beyin ölümü ve bitkisel hayat [&hellip]

PTT personeli organ bağışladı

PTT çalışanları kendilerine verilen organ ve doku bağışı konulu eğitimin ardından organlarını bağışladı

Afyonkarahisar Doku ve Organ Bağışı Koordinatörlüğünün toplumda organ bağışı bilincinin yerleşmesi amacıyla eğitim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Son olarak Sahipata Posta İşletmeleri Merkezi Eğitim Salonunda, PTT çalışanlarına yönelik verilen eğitimde çoğu zaman tereddütte kalınan veya yanlış bilinen; beyin ölümü ve bitkisel hayat arasındaki fark, organ bağışının sosyal, hukuksal ve dini boyutu anlatıldı.
Sağlık alanında organ bağışının toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biri olduğuna değinen Doku ve Organ Koordinatörü Battal Mertgenç organ bağışından halkımızın korkmaması gerektiğini ve toplumun her kesiminin bu konuya duyarlı olmasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Her insanın bir gün organ bekleyen bir hasta olabileceğini vurgulayan Mertgenç halkı organ bağışı ile ilgili doğru bilgi edinmeleri konusunda hastanenin organ bağışı birimini ziyaret etmelerini söyledi. Yoğun bakımda tedavisi devam ederken, beyin ölümü teşhisi konan hastaların organları bağışlandığı takdirde, nakil bekleyen en az 3-5 hastanın hayatının kurtulabileceğine işaret eden Mertgenç, nakil olan hastalar içinde; nakilden sonra hayat standartlarının yükseldiğini belirtti. Seminer sonunda PTT Başmüdürü Mustafa Türkmen, Pim Müdürü Ahmet Aras, Dağıtım Müdürü Yalçın Yılmaz, Kargo Müdürü Sedat Esenlik ve PTT personeli konu ile ilgili duyarlılık göstererek organ bağışında bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme