• Haberler
  • Genel
  • PTT 174. yaşını kutladı – Kocatepe Gazetesi

PTT 174. yaşını kutladı – Kocatepe Gazetesi

PTT’nin 174. kuruluş yıldönümü kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bir dizi tören düzenlendi PTT Başmüdür Vekili Cemal Altıniğne ve beraberindekiler dün sabah saat 9.00’da Anıtpark’ta bulunan Utku Anıtı'na çlenek sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile çelenk töreni sona erdi.374 ÇALIŞAN VAR PTT Başmüdür Vekili Cemal Altıniğne ve birim müdürleri kuruluş yıldönümü [&hellip]

PTT 174. yaşını kutladı

PTT’nin 174. kuruluş yıldönümü kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bir dizi tören düzenlendi

PTT Başmüdür Vekili Cemal Altıniğne ve beraberindekiler dün sabah saat 9.00’da Anıtpark’ta bulunan Utku Anıtı’na çlenek sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile çelenk töreni sona erdi.
374 ÇALIŞAN VAR
PTT Başmüdür Vekili Cemal Altıniğne ve birim müdürleri kuruluş yıldönümü nedeniyle Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında PTT tarihçesi ve dünden bugüne değişen hizmetleri hakkında bilgiler veren Başmüdür Vekili Cemal Altıniğne, PTT Başmüdürlüğü’nün ilde; 19 merkez, 18 şube ve 58 acente olmak üzere toplamda 95 iş yerinin olduğunu söyledi. Altıniğne; “İş yerlerimizin dışında 6 tanesi il merkezinde, 19 tanesi ilçe ve kasabalarda olmak üzere 25 paramatik makinesi bulunmaktadır. Bu paramatiklerde bazı kurumlar faturalarını yatırabilip, para işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Afyonkarahisar PTT teşkilatında toplam 126’sı firma çalışanı olmak üzere 374 kişi çalışmaktadır. İlimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye bir köprü vazifesi görmektedir.” dedi.
PTT ÖNEMLİ KURULUŞ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, PTT teşkilatının 174. yaşını kutladı. Vali Güner, milli bir kuruluş olan PTT’nin çok önemli olduğunu belirtti. Vali Güner; “PTT bizler için çok önemli. PTT Türkiye’nin her bir noktasında en ücra yerlerden en geniş yerlere kadar konuşlandırılmış ve halka birçok yönden hizmet veren bir kuruluşumuz. Ziraat Bankası ve PTT çocukluğumuzdan bu yana gittiğimiz her yerde görebildiğimiz bir kuruluş. Belki Afyonkarahisar’da PTT binası yol üstünde olduğu için dikkat çekiyor. Ama dikkat çekmeyen yerlerde bulunan PTT’ler birçok önemli hizmetler yapıyor. Son zamanlarda konseptlerini çağın gereklerine göre yeniledi. Bu anlamda da başarılar diliyorum. PTT milli bir kuruluş olduğu için konseptini yenilemesi bence son derece önemlidir. Özel kargo sisteminin yenilenmesiyle PTT’nin yükü azalmış gibi görünse de bakıyorsunuz Türkiye’de en ücra noktasında devlete millete hizmet veren çok önemli bir kuruluştur. Bu yönüyle başarılar diliyor, yeni yeni icraatlara ve başarılı çalışmalarına devam etmelerini temenni ediyorum. Gariban, işçi, memur ve emekliler için büyük önem arz eden PTT teşkilatının yeni yaşını kutluyorum.” diye konuştu.
VALİ GÜNER’E
PUL ALBÜMÜ VERİLDİ
Ziyaret sırasında PTT Başmüdürü Vekili Cemal Altıniğne tarafından Vali Hakan Yusuf Güner’e günün anısına 1980 yılından bu yana PTT posta hizmetlerinde kullanılan pulların yer aldığı bir albüm hediye edildi. Ziyarette; PTT Başmüdürü Vekili Cemal Altıniğne, Dağıtım Müdür Vekili Hayrani Topbaş, Posta İşleme Müdür Vekili Akif Gencer, Posta İşletme Hizmetleri Müdür Vekili Funda Çiloğlu, Destek Hizmetleri Şefi Muammer Bahçıvan hazır bulundu.
HİZMET YELPAZESİ GENİŞ
PTT Başmüdür Vekili Cemal Altıniğne saat 10.00’da düzenlediği basın toplantısında kurumsal hizmetler hakkıda bilgi verdi. Altıniğne şöyle konuştu: “PTT Merkezlerimiz de; Mektup, küuçük paket ve kargo gönderimi, KEP ve e-imza abonelik işlemleri, kişisel pul hizmetleri, sabit ve mobil telefon faturalarının tahsilatı, elektrik faturası ve anlaşmalı su faturalarının tahsilatı, anlaşmalı bankaların kredi kartı ödemeleri ve kredi verme işlemleri, havale ve posta çeki işlemleri, uluslararası para transferi, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı ödemeleri, sigorta işlemleri, gram altın satışı, Pttcell abonelik işlemleri, PTT Matiklerden fatura tahsilatı, maaş ödeme, posta çeki işlemleri yapılmaktadır.”
174. MÜŞTERİYE HEDİYE VERİLDİ
PTT’nin 174. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla PTT Merkez Müdürlüğü’nde 174. müşteriye hediye verildi. Dün sabah saat 11.20’de gerçekleştirilen hediyeyi Salih Sağlam isimli emekli bir vatandaşa verildi. 174. Müşteri olarak hediye kazanan Sağlam çok şaşırdığını söyleyerek kurumun 174. kuruluş yıldönümünü kutladı. PTT Başmüdür Vekili Cemal Altıniğne, PTT’nin kuruluş yıl dönümünde 174. müşteriye bir ödüllerinin olduğunu belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme