• Haberler
  • Genel
  • Protokol’den TEMMER’e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Protokol’den TEMMER’e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy ile birlikte, Türkiye'nin en büyük mermer ocaklarından birine sahip olan ve modern teknolojisiyle mermer sektörüne örnek olan Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş'ye bir ziyaret gerçekleştirdi Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tem-Mer Mermer [&hellip]

Protokol'den TEMMER'e ziyaret

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy ile birlikte, Türkiye’nin en büyük mermer ocaklarından birine sahip olan ve modern teknolojisiyle mermer sektörüne örnek olan Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş’ye bir ziyaret gerçekleştirdi

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş önünde Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Küçük, İşyeri Avukatı İlhan Nakilcioğlu ve Şirket yöneticileri Doğan Zeybek ile İbrahim Tezli tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Çoban, ATSO Başkanı Serseter ve Genel Sekreter Demirsoy ilk olarak fabrikayı ve üretim bölümlerini gezdiler.
“En küçük mermer parçası
bile değerlendiriliyor”
Fabrika içerisinde yapılan gezi sırasında Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş önünde Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, ziyaretçilerine fabrika hakkında bilgiler sundu. İhracatları hakkında bilgiler veren Çetinkaya, Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş’nin Dünyada en büyük ve en kapsamlı fabrika olduğunu söyledi. Fabrika içerisinde temizliğe ve can güvenliğine çok büyük önem verdiklerini belirten Çetinkaya, üretim ve imalat sırasında en küçük mermer parçalarını dahi değerlendirdiklerini söyledi.
“Ocak sayısı altıya çıkarıldı”
Türkiye’de doğal taş sektörüne yön veren Temmer’in 1998 yılında Bilecik’te, kendisine ait ilk bej mermer ocağı yatırımını yaparak, zamanla burayı Türkiye’nin en büyük ocaklarından biri haline getirdiklerini belirten Çetinkaya; Mermer ocağı çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Temmer’in yıllar içerisinde Afyonkarahisar, Eskişehir, Muğla, Kaş ve Burdur gibi Türkiye’nin önemli mermer rezerv alanlarında ocaklar açarak, ocak sayısını 6’ya çıkardığını söyledi.
“Makina parkı tam otomatik
robotlarla destekleniyor”
Mermer sektöründeki en büyük yatırımını gerçekleştirerek, Afyonkarahisar’da toplam 107.000 m2 alan üzerinde, 42.000 m2 kapalı alana sahip, bugün dünya standartlarında üretim yapan, dünyanın en büyük 3. entegre tesisini kurduklarını belirten Çetinkaya; “Temmer, bu entegre tesisini İtalyan teknolojisinin tamamen bilgisayar kontrollü makinelerinin yanı sıra, gelişen Türk makine sanayinin modern makineleriyle de donatarak, ülkemizin sanayisinin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Yeni nesil teknolojisi ile sektörde farklılaşan Temmer, tam otomatik robotlarla desteklenen makina parkında, Levha ve Strip güçlendirme sistemlerini kullanarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Temmer Türkiye’deki verimli, yüksek üretim kapasiteli ocaklarının sayesinde yeni yatırımlara devam ederken, dünyanın en büyükleri arasında yer alan fabrikasının kapasitesini de arttırmaktadır.” şeklinde konuştu.
“40 ülkeye ihracat yapılıyor”
Temmer’in geniş ürün yelpazesinde, Türkiye’deki beklentilerin üzerinde, dünya standartlarında, kalitesi, sürdürülebilir üretim başarısı ve ileri teknolojisiyle, standart ve müşterilerine özel bir üretim gerçekleştirerek, sektöre yeni nesil çözümler sunduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Mermeri blok, levha ve ebatlı olarak üreterek, Türkiye’den başka, Kuzey Amerika, Avrupa, Uzakdoğu, Orta Asya gibi dünyanın birçok farklı bölgesinde yaklaşık 40 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi. Ziyaretin kendilerine ayrı bir onur ve mutluluk verdiğini belirten Çetinkaya, ziyaret nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyelerine teşekkür etti.
“Temmer Afyonkarahisar’ın yüz akı”
Fabrikada yapılan gezinin ardından Tem-Mer yöneticileri ve protokol mensupları, işçi yemekhanesinde öğle yemeği yediler. Ziyaret sonrasında konuşan Vali Balkanlıoğlu; Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş gibi çok büyük bir fabrikanın Dünyaya Mermerciliği öğreten Afyonkarahisar’da bulunmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, kaliteye ve çalışanlarına önem veren, kazançlarını har vurup harman savurmadan yatırıma dönüştüren Tem-Mer Mermer Marble Madencilik A.Ş önünde Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya ve diğer çalışanlarını tebrik etti. Doğal taş sektöründe gelişmiş ve modern teknolojinin öncüsü konumunda olan Temmer’in Afyonkarahisar’ın yüz akı olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, fabrika yöneticilerine hayırlı işler ve bol kazanç temennisinde bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme