Protokol sahurda bir araya geldi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği bir ilke imza atarak Afyonkarahisar protokolünü bu kez sahur programında bir araya getirdi On bir ayın sultanı Ramazan ayında bolluk ve bereketin simgesi olan iftar programlarına farklı bir organizasyon daha eklendi. Ramazan ayı inceliklerinin en güzel şekilde yaşatıldığı ilimizde Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği'nin Şehitoğlu Konağı'nda ev sahipliği yaptığı organizasyon, ilimizin önde [&hellip]

Protokol sahurda bir araya geldi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği bir ilke imza atarak Afyonkarahisar protokolünü bu kez sahur programında bir araya getirdi

On bir ayın sultanı Ramazan ayında bolluk ve bereketin simgesi olan iftar programlarına farklı bir organizasyon daha eklendi. Ramazan ayı inceliklerinin en güzel şekilde yaşatıldığı ilimizde Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği’nin Şehitoğlu Konağı’nda ev sahipliği yaptığı organizasyon, ilimizin önde gelen protokol isimlerini bir araya getirdi. Sahur programına, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yanı sıra protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım gösterdi.
Sahur programında konuşan Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Yağmur, eski ramazanların güzelliklerine değinerek sahur programı düzenleme kararı aldıklarını ifade etti. Yağmur, “Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği olarak, ilimizde bugüne kadar yapılan çalışmaların içinde olmak temel hedefimiz. İlimizdeki eski sıcak ramazanların farklı geleneklerin tekrar yaşatılması için her türlü kurum ve kuruluşla göreve hazırız. Sahur geleneği ile ilimizde en çok yaşanan iftar verme trafiğinin yoğunlu da iftar olmazsa sahurda da görevler yerine getirilebilir” dedi.
İl Müftüsü Mustafa Kaya da, sahur programında yaptığı konuşmada selamlaşmanın bir emniyet ifadesi olduğunu söyledi. Müftü Kaya, “Bir kardeşlik, gereğidir selamlaşmak. Selam veren kişilerin birbirine karşı muhabbetleri, sevgiler artıyor. Tanışmalar iş ortaklıkları başlıyor. Selamlaşmada lakadiyeliğimiz var. Selamlaşmak zor bir şey değil, birbirimizi görmezden gelerek değil yüz yüze göz göze gelmek icap ediyor. İnsan olarak hatamız, günahımız olur. Önce Cenab-ı hak bizleri affetsin. Rabbim hepimize sıhhat ve afiyet versin” dedi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise eski ramazanlar ile günümüz ramazan geleneklerini kıyasladı ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine yaptıkları iftar ziyaretlere vurgu yaptı. Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu; “Normalin altında çok mağdur insanlar var. Onların da toplum içinde kaynaşması için onları da bizzat yaşadıkları yerlerde görmek lazım. Mutfaklarında kap kacak olmayan evler var. Çorba geldi, çorba buz gibi. İçerden bir tencere getirdiler. Dibi paslanmış. Ben tencereyi görünce çorbayı soğuk sevdiğimi söyledim. İçerde ocak, kap yok. Yardımcı olduk bir çok ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık” dedi. Afyonkarahisar’da bir ilk olma özelliği taşıyan sahur programı, dualar eşliğinde sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme