• Haberler
  • Genel
  • Protokol ilk gün bayramlaştı – Kocatepe Gazetesi

Protokol ilk gün bayramlaştı – Kocatepe Gazetesi

Valilik tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen genel bayramlaşma töreni bayramın ilk günü Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Bayramlaşma ve bayram mesajlarının verilmesinin ardından ziyaretlerde bulunuldu Kurban Bayramı’nın yanı sıra Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı törende, birlik ve beraberlik mesajları verilirken, terör hadiseleri ve İslam dünyasında yaşanan üzücü olayların son bulması temenni edildi. ÇOBAN: AÇLIK VE SEFALETDÜNYADA SON BULMALIBelediye [&hellip]

Protokol ilk gün bayramlaştı

Valilik tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen genel bayramlaşma töreni bayramın ilk günü Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Bayramlaşma ve bayram mesajlarının verilmesinin ardından ziyaretlerde bulunuldu

Kurban Bayramı’nın yanı sıra Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı törende, birlik ve beraberlik mesajları verilirken, terör hadiseleri ve İslam dünyasında yaşanan üzücü olayların son bulması temenni edildi.
ÇOBAN: AÇLIK VE SEFALET
DÜNYADA SON BULMALI
Belediye Sosyal Tesislerinde başlayan ve ziyaretlerle devam eden bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Burhanettin Çoban, Kurban Bayramı’nın hem Müslüman Türk ülkeleri için, hem de İslam dünyası için müstesna günlerden biri olduğunu vurgularken, aynı haftaya rast gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınıda kutladı. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her köşesinde açlık ve sefaletin sona ermesini dileyen Çoban; “Milletçe birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyaç duyduğumuz, bu günlerde artan terör hadiseleriyle açıkça ortaya çıkmıştır. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde ırkı, dini, milleti ne olursa olsun herkes için açlığın ve sefaletin sona ermesi, barışın egemen olması gerekiyor. İnşallah Müslüman Türk Milleti de sadece kendi ülkesinde değil dünyanın her yerinde barışa hizmet ediyor ve yoksulluğun azalması için mücadele ediyor. Milletimizin bu duyguları dünyada örnek gösterilmesi gereken davranışlar. İnşallah terörün son bulduğu dini ve milli bayramlarda tekrar sağlık ve mutluluk içerisinde buluşmayı temenni ediyor. Törenimize katılan, katılamayan herkesin bayramını candan tebrik ediyorum.” dedi.
YILMAZ: İHTİYAÇ BİRLİK VE BERABERLİK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ardından MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz bayramlaşma töreninde, hem kurban bayramını hemde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Dini ve milli bayramların önemine işaret eden Milletvekili Yılmaz; “Bayram denilince aklımıza; barış, kardeşlik ve hoşgörü geliyor. Her günümüzün bayram gibi olması için hepimizin dua etmesi lazım. Cidden buna ihtiyacımız var. Türkiye’de sıkıntılarımız yetmiyormuş gibi birde çevremizdeki pek çok ülke ile sıkıntılarımız maalesef hat safhaya çıktı. Oralardaki sıkıntılar bizleri de rahatsız ediyor. Bizde de birtakım sıkıntıların tetikleyicisi oluyor. Ama her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe karşılıklı sevgi ve saygıya ihtiyacımız olduğu bugünlerde birlik beraberlik sergilememiz gerekiyor. Her günümüz bayram günü gibi geçsin diye dua ediyorum. İnşallah gelecek bayrama acısız, kedersiz ulaşmak için dua ediyorum.” diye konuştu.
ÜRÜN: İKİ GÜZEL BAYRAM İDRAK EDİLİYOR
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, kurban bayramı ile birlikte Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89’ncu yıldönümünü birlikte idrak ettiğimizi ifade etti. Biri dini biri milli olmak üzere iki güzel ve önemli bayramı arka arkaya idrak etmekten dolayı Allah’a sonsuz hamd ettiğini belirlen Milletvekili Ürün; “Bütün milletimizin ve İslam Alemi’nin kurban bayramını tebrik ediyorum. İnşallah hayırlara, barışa, kardeşliğe vesile olmasına dua ediyorum. Yine Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89’ncu kuruluş yıldönümü içinde Allah’ın bize vermiş olduğu bu nimeti, yönetim şeklini, ülkemizin huzur ve mutluluğu için Allah’a hamd ederek nice yıllara erişmeyi niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.
VALİ: ZÜLUM GÖRENLERE DUA EDİLMELİ
Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan bayramlaşma töreninin son mesajını Vali İrfan Balkanlıoğlu verdi. Vali Balkanlıoğlu, küslerin barıştığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu müstesna günlerden birine daha ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: Bayramlar özellikle dini bayramlarımız küslerin barıştığı, dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu, büyüklerimizin ziyaret edildiği, mağdur insanlarımızın hatırlandığı hatta artık dünyadaki mağdur insanların hatırlanmaya başladığı özel günlerdir. Dünyadaki mağdur insanlarında hatırlanması çok güzel bir haslettir. İl dışına birçok kurban bağışlayan insanlarımız var. Bayramlarımız büyüklerimizin ziyaret edildi��i, rahmete kavuşanların kabirlerinin ziyaret edildiği güzel adetlerimizin yerine getirildiği günlerdir. İnşallah bu adetler kıyamete kadar devam eder. Azeri Şair Bahtiyar Vahapzade ‘Yeryüzünde bir yerde bir duman tütse bilki orda bir Müslüman yanır.’ Dünyanın birçok yerlerinde gerek soydaşlarımız gerekse Müslüman kardeşlerimiz zulüm içerisinde. Kendi içerisinde fitne fesat, tefrikalar, mezhep ayrılıkları, kavgalar, cinayetler. Bölgeye barış ve huzur getireceğiz diyen dış güçlerin müdahalesi ile adeta sırça saray ya da fincancı dükkânına fil girmişte darmadağın olmuş gibi manzaralar var. Arakan bölgesinde de Müslümanlar zulüm altındalar. Bir taraftan açlık ve sefaletle bir taraftan da farklı mezhep ve inanıştaki insanların zulmü altındalar. Onları da hatırlayarak onlar için dua etmek güzel bir haslet. Tüm dünyaya huzur ve sükûn diliyorum. Herkes barış içerisinde ve kardeşçe yaşasın temennimiz bu yönde. Kimse kimseye haksızlık yapmasın haksızlığa da uğramasın. Barış içerisinde güzel bir dünya temenni ediyorum.”
ÖMRÜNDE SADECE BAYRAMDA
ET YİYEBİLENLER VAR
Kurban bayramının güzel özelliklerinden söz eden Vali İrfan Balkanlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kurban bayramının güzel bir özelliği de kurbanların kesilmesidir. Kurban, Allah’a yakınlık anlamına geliyor. Kesilen kurbanlar fakir fukaraya dağıtılıyor. Belki ömründe bayramdan bayram et yiyebilen insanlarda bu sayede et yemiş oluyor. İslamiyet’in güzelliği de burada. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Kurban Bayramınızı ve kestiğiniz kurbanları Allah katında kabul olmasını diler, nice bayramlara barış ve huzur içerisinde ulaşmayı temenni ediyorum.” Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür V. Müjdat Karagöz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme