• Haberler
  • Genel
  • Protestocu gençler çevreyi kirletmedi – Kocatepe Gazetesi

Protestocu gençler çevreyi kirletmedi – Kocatepe Gazetesi

Taksim Gezi Parkı'nda başladıktan sonra tüm Türkiye’ye yayılan protestolar Afyonkarahisar’da da devam ediyor. Protestoların 7’inci gününde Anıtpark'ta toplanan gençler, merdivenlerde oturup şarkılar söyledi. Çekirdek yiyen protestocu gençler, merdivenleri temizleyip olaysız dağıldı Afyonkarahisar’daki eylemleri gerçekleştiren üniversiteli gençler önceki gece Yeşilyol’da buluşup Anıtpark’a yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermediği protestocu gençler, olaysız dağılıp Anıtpark’ta toplanmak üzere sözleşti. [&hellip]

Protestocu gençler çevreyi kirletmedi

Taksim Gezi Parkı’nda başladıktan sonra tüm Türkiye’ye yayılan protestolar Afyonkarahisar’da da devam ediyor. Protestoların 7’inci gününde Anıtpark’ta toplanan gençler, merdivenlerde oturup şarkılar söyledi. Çekirdek yiyen protestocu gençler, merdivenleri temizleyip olaysız dağıldı

Afyonkarahisar’daki eylemleri gerçekleştiren üniversiteli gençler önceki gece Yeşilyol’da buluşup Anıtpark’a yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermediği protestocu gençler, olaysız dağılıp Anıtpark’ta toplanmak üzere sözleşti. Bir iki kişilik gruplar halinde Anıtpark’a giden gençler burada sessiz bekleyişe başladı. Hükümet’in Gezi Parkı olaylarındaki tavrını eleştiren gençler, Hükümet’in politakalarının baskıcı olduğu inancıyla sessiz protestoya başladılar.
Anıtpark’ta zaman zaman şarkılar söyleyen protestocu grup üyeleri, gezi parkı olaylarıyla başlayan süreç hakkında sohbet etti. Bekleyişleri sırasında çekirdek ve meyve suyu gibi içecekler de alan gençler, zaman zaman halaylar çekti. Anıtpark’taki su gösterisi ve müziğin başlamasıyla gençler de seslerini yükselterek, daha yüksek sesli şarkılar söylemeye başladı. Bunun üzerine Belediye çalışanları havuz ve müziği kapattı.
Polisin gürültü yapmamaları konusunda uyardığı gençler, polisle sesle uzlaştı. Şarkı söylemeyi sürdüren gençler yaklaşık 2,5 saat sonra eylemlerini sonlandırdı. Anıtpark’ı terk etmeden önce çekirdek yedikleri merdivenleri süpüren gençler, çöplerini de topladılar. Bir süre daha sohbet eden gençler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme